Arkadaşlar komşunun internetini kullanıyoruz. Laptopu komşunun Wi-Fi'a bağlayıp, Windows 10 güncellemesiyle gelen mobil etkin noktayı acarak Wi-Fi'yi evde dağıtıyorum ama, dağıttığım internet hızı cok düşüyor. Laptop 10 Mbps'ken dağıtılan internet 3 Mbps oluyor. Uzağa gidince de 1'lere düşüyor. Ben de laptopa ethernet kablosu takıp diğer ucunu da masaüstü bilgisayarıma bağlayarak interneti paylaşmak istiyorum. Böylece daha kaliteli olur diye düşünüyorum, böyle bir şey mümkün mü?
Arada herhangi switch (anahtar) olmadan ayni (tek) porttan çıkan ethernet kablosunu paralelleyip kullanmanız mümkün değil. Ancak satın alacağınız bir wireless router'ın girişine, bu komşudan gelen tek ethernet kablosuyla bağlayıp bu router'dan çıkan örneğin LAN 1 ve LAN 2 portlarını ya kablosuz dağıtarak veya 4 adet LAN'ını ayrı ayrı laoptop veya masaüstüne kablolu (ethernetle) bağlayıp kullanmanız mümkündür. Bu şekilde gelen etherneti wireless router'la çoklayarak (çoğaltarak) kullanabilirisniz ancak. Kolay gelsin.