Ethernet kablo bağlantısı

Kojiro H.

Hectopat
Merhaba eve gelen kabloya jack takacağım fakat kablo renklerini hiçbir yerde bulamadım doğru renk sıralamasını bilen var mı?
Alttaki görselde soldan sırasıyla beyaz, turuncu, kahverengi, beyaz, yeşil, beyaz, gri, beyaz, mavi renkleri var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Standardı aşağıda attığım resimdeki gibi. Ama sizin attığınız resimde kablonun 5 teli neredeyse aynı gözüküyor eğer ince renkler yoksa üzerlerinde. Evime gelen kablo demişsiniz, nereden geliyor kablo? Altyapı nedir VDSL mi? VDSL ise 2 PIN'i kullanacaksınız zaten, örnek olarak dışardaki Krone panosuna mavi-yeşil çakıldıysa, siz de eve gelen mavi-yeşil uçlarına RJ45 değil, RJ11 telefon ucu çakacaksınız. Tabii eve gelen kabloya bir buatta vesaire ek yapılmadıysa, renkler değişmediyse. Eğer RJ45 çakmanız gereken bir durum varsa öteki uçtaki sıralama ne ise onu yapmanız lazım standarda göre çakılmadıysa. 5 beyaz telin birbirinden bir farkı yoksa anlamanız zor. Bir uçtan sinyal verip, öteki uçtan hangi telden sinyal geldiğini anlamaya yarayan aletler kullanıyor genelde ekipler.

Dosya Ekleri

• ETHERNET-RENK-KODLARI.jpg
    ETHERNET-RENK-KODLARI.jpg
    122,2 KB · Görüntüleme: 38
Dubleks evin üst katına elektrikçi çekmiş kabloyu. Fotoğraftaki aparatı aldım rj45 ucu ona takacaktım rj11 tarafını modeme fakat bu kablodaki renkler kafamı karıştırdı.

Dubleks evin üst katına elektrikçi çekmiş kabloyu. Fotoğraftaki aparatı aldım RJ45 ucu ona takacaktım RJ11 tarafını modeme fakat bu kablodaki renkler kafamı karıştırdı.

Aparatınızın çalışma mantığını çözemedim, mantıken mümkün fakat ilk kez böyle bir aparat görüyorum. Biraz araştırdığımda da alan kişiler de nasıl çalıştığını pek anlamadığından kullanamamış. Yukarıda yazdığım örneğe göre, önce kablonun başını bul. Kablonun başında dışarıdan gelen ana kablonun canlı 2 teli, bu elektrikçinin çektiği kablonun hangi iki renk teline bağlı onu tespit et. Eğer beyaza bağladıysa belirgin renklerden ikisine bağla, mavi-yeşil gibi. Direk birbirine sarabilirsin, ya da yak konnektörlerden kullanabilirsin. Sonra belirlediğin iki telin ucuna, örnek mavi-yeşil, üst katta direk RJ11 uç çak, dönüştürücü ile uğraşma. Elimde RJ11 uç yok, önce bir RJ45'i deneyeyim dersen, benim fikrim canlı 2 teli RJ45 kablonun en ortasına yan yana çak, diğer yanlara gelecek 3'er teli rastgele çak gitsin. Bu kadar basit bir adaptörün düz mantık ortadaki 4 pinden çalışacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı