Ethernet kablo önerisi

• Konuyu başlatan redd34
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 5.486
Makaleler
8
Daha fazla  
İnanılmaz bir şekilde internet kesintisi oluyor bilgisayarda. Wi-Fi'de sıkıntı yok sadece ethernet girişli aygıtlarda sorun oluyor.
1-2 metre civarı güncel bir ethernet kablosu önerebilir misiniz? Bütçe 50TL civarı.
CAT6, CAT7 fark ediyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT7 kablo CAT6 kabloya göre ciddi bir yalıtım ve yapıya sahip.
Performans olarak bir fark oluşur mu sorusuna gelirsek duruma göre değişir. Uzunluğu ve kullanım yerine göre değişir.

CAT7 kablo iletkenlik ve yalıtım sayesinde modem ile bilgisayar arasında daha iyi sonuçlar verecektir.

Ayrıca ankastre ve modem arasında dahi artık CAT7 kablo üzerine geçiş yapılmalı eski hatlardan. Hazırda CAT6 mevcutsa ve sorun yoksa kabloda değmez geçmeye.

Elektrik hattı veya kablosunun yanından geçen İnternet kablosu ciddi anlamda etkilendiği olduğu oluyor sinyal ve hat zayıflama üzerine. Bundan kaynaklı SNR sorunu dahi yaşanabilir.

100Mbps üzeri bağlantınız yoksa CAT5 alabilirsiniz. Daha ucuza gelecektir. Kabloların farklarını aşağıda belirttim.

CAT5
100Mbps
100m
100MHz

CAT5e
1000Mbps
100m
100MHz

CAT6
10Gbps
55m
250MHz

CAT6a
10Gbps
100m
500MHz

CAT7
10Gbps (Switch'e göre 10Gbps üzerini de destekleyebiliyor).
600MHz

Bunların haricinde CAT7 dayanıklılık/kalite açısından diğerlerinden daha üstündür.

CAT7 kablo CAT6 kabloya göre ciddi bir yalıtım ve yapıya sahip.
Performans olarak bir fark oluşur mu sorusuna gelirsek duruma göre değişir. Uzunluğu ve kullanım yerine göre değişir.

CAT7 kablo iletkenlik ve yalıtım sayesinde modem ile bilgisayar arasında daha iyi sonuçlar verecektir.

Ayrıca ankastre ve modem arasında dahi artık CAT7 kablo üzerine geçiş yapılmalı eski hatlardan. Hazırda CAT6 mevcutsa ve sorun yoksa kabloda değmez geçmeye.

Elektrik hattı veya kablosunun yanından geçen İnternet kablosu ciddi anlamda etkilendiği olduğu oluyor sinyal ve hat zayıflama üzerine. Bundan kaynaklı SNR sorunu dahi yaşanabilir.
Teşekkürler fakat bir sorum olacak. Binadaki internet kutusundan daireme de bir CAT7 kablo çekmem gerekir mi sizce? Kutu yapılalı 4-5 yıl oldu. Sadece modem ile kasa arasına bir ethernet kablosu alsam değişim olur mu? Mevcut olduğum kablo muhtemelen CAT4 veya CAT5

100Mbps üzeri bağlantınız yoksa CAT5 alabilirsiniz. Daha ucuza gelecektir. Kabloların farklarını aşağıda belirttim.
haricinde CAT7 dayanıklılık/kalite açısından diğerlerinden daha üstündür.
100/6Mbps internet kullanıyorum. Ve mevcut kablo bayağı eski.

Ankastre üzerinden modeme kadar gelen kablo 5 yıl içinde ömrü bitmez kolay kolay.
Isı ve rutubetin olduğu yerde kablonun ömrü azalır. Kablonun içindeki bakır en az 10 yıl dayanır bakır yapısını bozacak bir etkene maruz kalmadığı sürece.

Türk telekom altyapısına bakarsanız günümüzde 20 seneden fazla duran hatlar ile gitmez vermeye devam ettikleri yerler çok. Yeni bakır kabloyu dahi döşemekten acizler.

İç tesisatta kullanılan sadece iki telli ince telefon kablosu olarak mevcutsa kesinlikle değiştir.

Benim sana tavsiyem eski bir CAT kablosu varsa dahi CAT7 ye geçebilirsin. Kablo yalıtımı ve bakırın yapısı daha iyi sonuçlar verebilir.
Ankastre üzerinden modeme kadar gelecek CAT7 kablosuna ek yaptırma sakın. Ek olmadan modeme kadar gelmesi lazım en iyi değerler için.
Bazı elektrikçiler ek yapıyor ince telefon kablosunu CAT kablonun modeme gelen ucuna. Sakın yaptırma ve yapma.
Ankastre tarafında dahi port üzerine direk CAT7 kablonun çakılması lazım.

Modem ile kasa arasındaki kablo İnternet değerini etkilemez. Sadece modemden kasa arasındaki duruma etki eder. Sorunlu olan LAN kablosu bağlantıda sorun oluşturabilir. Kasa veya modem üzerindeki soket yuvası bozuksa yine aynı durum geçerli.

@Eren AK adlı arkadaşın belirttiği kabloyu aldım. Kesilmeler %100 geçti. Yarım saat içinde 19-20 kere kesilen internet 3 gündür kesilmiyor. Ping 60-70'ten 11'e düştü.

Download hızı 109Mbps'den, 115Mbps'lere kadar fırladı.

Teşekkürler yanıt veren herkese.

CAT5
100Mbps
100m
100MHz

CAT5e
1000Mbps
100m
100MHz

CAT6
10Gbps
55m
250MHz

CAT6a
10Gbps
100m
500MHz

CAT7
10Gbps (Switch'e göre 10Gbps üzerini de destekleyebiliyor).
600MHz

Bunların haricinde CAT7 dayanıklılık/kalite açısından diğerlerinden daha üstündür.
Benim internet 50mbps cat 7 alsam ne olur?
Ankastre üzerinden modeme kadar gelen kablo 5 yıl içinde ömrü bitmez kolay kolay.
Isı ve rutubetin olduğu yerde kablonun ömrü azalır. Kablonun içindeki bakır en az 10 yıl dayanır bakır yapısını bozacak bir etkene maruz kalmadığı sürece.

Türk telekom altyapısına bakarsanız günümüzde 20 seneden fazla duran hatlar ile gitmez vermeye devam ettikleri yerler çok. Yeni bakır kabloyu dahi döşemekten acizler.

İç tesisatta kullanılan sadece iki telli ince telefon kablosu olarak mevcutsa kesinlikle değiştir.

Benim sana tavsiyem eski bir CAT kablosu varsa dahi CAT7 ye geçebilirsin. Kablo yalıtımı ve bakırın yapısı daha iyi sonuçlar verebilir.
Ankastre üzerinden modeme kadar gelecek CAT7 kablosuna ek yaptırma sakın. Ek olmadan modeme kadar gelmesi lazım en iyi değerler için.
Bazı elektrikçiler ek yapıyor ince telefon kablosunu CAT kablonun modeme gelen ucuna. Sakın yaptırma ve yapma.
Ankastre tarafında dahi port üzerine direk CAT7 kablonun çakılması lazım.

Modem ile kasa arasındaki kablo İnternet değerini etkilemez. Sadece modemden kasa arasındaki duruma etki eder. Sorunlu olan LAN kablosu bağlantıda sorun oluşturabilir. Kasa veya modem üzerindeki soket yuvası bozuksa yine aynı durum geçerli.
50 mbps internetim var. superonline fiber. CAT7 kullanıyorum iyi midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı