Ethernet kablo seçimi nasıl olmalı?

Bertug Tosun

Hectopat
Daha fazla  
Ethernet kablosu alacağım ama bu CAT'lerin olayını anlamadım. CAT5e ile CAT6 ile arasında ne fark var? Arkadaşıma sordum arkadaşım hiçbir fark yok dedi. Ben de şaşırdım. O zaman neden CAT5, 6 ve 7 var ki, dedim.

Bir de CAT6 50 metre CAT5e ise 20 metre. Uzunluklarından bir şey olur mu? Hız, ping gibi şeyler?
Uzun lafın kısası CAT5 alsam sıkıntı olur mu? 6 ile 3 liralık fark var sadece ama CAT6 50 metre işte.

Nerede kullanacaksın? Yani ne iş için? Ve kısa alsan yeter mi ileride vs? Çünkü ben LAN kablomu kısalttığım zaman daha az ping aldım. Kısa daha iyi, bir YouTube kanalı da çekmişti bunu. CAT mevzularını bilmiyorum.

Kategori 6, 7 diye gidiyor hocam. Kabaca farkı anlamak istiyorsan 3G 4G 5G diye ilerleyen kablosuz iletişim gibi düşün. Nesil atladıkça isim değişiyor. Tabii ki iletim hızında fark var. Kullanım amacın önemli.

Hocam uzunluğun fark etmediğini pchocası YouTube kanalında videoyla gösterdi. CAT5e ve CAT6 arasındaki farkları da buradan okuyabilirsiniz:

CAT5 recber CAT6 recber 2 side saf bakır
Hes kablonun markası HCS CAT 6 kullanılabilir bakır
Biz bu tip kablolar kullanıyoruz 50 metre CAT6 recber alabilirsin
((((Eğer dış ortam kullanacaksan recber CAT 6 polieten kılıflı al siyah))))) dış kısmı beyaz normal cat 6 kullanma dışarıda 6 ayda güneşi yedikten sonra çürümeye başlıyor PVC kılıflılar hızkaybı cat 5 te biraz fazla olabilirlir ama cat 6 olmayabilir 50 metreye göre

GeForce Now'da oyun oynamak için bir de pingi azaltmak için alacağım çok dalgalı pingim o yüzden sıkıntı çekiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…