Ethernet Kablo Uzunluğu İnternet Hızını Etkiler mi?

Samet Akserin

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Kablosuz ağ kullanıyorum ve odam modemden biraz uzak. Bilgisayara kablo ile bağlarsam yaklaşık 15 metre kadar Ethernet kablosu gerekiyor acaba internet hızında bir düşüş olur mu merak ediyorum. Wi-Fi'den daha iyi olacağını düşünüyorum, açıklarsanız sevinirim :)

Screenshot_2018-06-09-19-45-43.png

Son düzenleyen: Moderatör:
100 Metreden sonra sıkıntı oluyor diye biliyorum. Ben 15m aldım kullanıyorum herhangi bir hız düşmesi yaşamadım aksine alabileceğim maximum hızı alabiliyorum şuan.

Çok aman aman bir düşüş olmaz modem dibindan kablosuzla 32.5 Mbit alıyorum telefondan 15 metre CAT6 kablo ilede bilgisayardan 31.5 32 arası alıyorum bir fark olmuyor :)

Güncel ethernet teknolojisinde kullanılan CAT5-6 gibi kablolar 100 metreye kadar sinyalde herhangi bir zayıflama - kopukluk yaşatmıyor. 15 metre gibi rakamlarda hiçbir problem olmaz.

Diğer kullanıcıların da söylediği gibi Category 6 kabloda 100 metreye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Yalnız belirttiğiniz uzunlukta kablo kullanırsanız pinginiz 100 nanosaniye artacaktır :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 50 metrelik kablo kullanıyorum, ona rağmen odamdaki Router'dan daha düzgün bir bağlantı sağlıyor. Şahsen kablolu İnterneti hiç birine değişmem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı