Ethernet kablosu 2.4 GHz kullanıyor

ErenKuzucu16

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, bende Türk Telekom'un ZTE modemı var VDSL versiyonu. Ben bilgisayara taktığımda 2.4 GHz bağlı ve tam performans vermiyor fakat 5 GHz de acayip hız farkı var telefondan belli oluyor nasıl 5 GHz yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Görüntüsü (13).png

Olay bu hocam 5 GHz bağlanmak için kablosuz tercih etmiyorum genellikle.

Eki Görüntüle 1316513

Olay bu hocam 5 GHz bağlanmak için kablosuz tercih etmiyorum genellikle.
Bu wi-fi ismine çok takılma. o kablosuz bağlanan için geçerli olan bir tercih. Ethernet kablosu ile modem/kablo/bilgiyasr ethernet portu üçlüsünün kapasitesine göre maksimumunu alırsın zaten. Senden ricam Türk Telekom internet hız testi yapman. Ayrı ayrı hem 5ghz'den bağlanan telefonunda hem de ethernet ile bağlı olan bilgisayarında.

Kablo ile bağlayınca kaç alıyorsunuz hız?

Kablo ile 50 Mbps modemden 40 ve üstü fakat olay hız değil pingim ping düşük ama her oyunda 60tan aşa düşmüyor telefondan girersem 5 GHz pingim Max 15 16 ping test sonuçları atabilirim isterseniz.
Bu Wi-Fi ismine çok takılma. O kablosuz bağlanan için geçerli olan bir tercih. Ethernet kablosu ile modem/kablo/bilgiyasr Ethernet portu üçlüsünün kapasitesine göre maksimumunu alırsın zaten. Senden ricam Türk Telekom internet hız testi yapman. Ayrı ayrı hem 5GHz'den bağlanan telefonunda hem de Ethernet ile bağlı olan bilgisayarında.

Bakıyorum hocam.

Kablo ile 50 Mbps modemden 40 ve üstü fakat olay hız değil pingim ping düşük ama her oyunda 60tan aşa düşmüyor telefondan girersem 5 GHz pingim Max 15 16 ping test sonuçları atabilirim isterseniz.

Bakıyorum hocam.

Wi-Fi ile 5GHz ile baglarsan kablolu baglanmis gibi oluyorsun. Ben Vodafone h 300s modemi ile Ethernet ile Wi-Fi 5 GHz ile hiz testinden ayni degerler aliyorum. Ping ms degerleri bile ayni. Sizin orada yazan yer Wi-Fi'nin ismi verdigi hiz degil. Ayrica modemle ayni odada iseniz Wi-Fi 5 GHz baglanin kabloya gerek yok.

Wi-Fi ile aynı yerdeyım hatta 10 parmak kadar uzaklığı var ping testi yaptım ikisi de neredeyse aynı.

Ekran Görüntüsü (14).png
Ekran Görüntüsü (14).png

5 GHz bağlanınca telefondan ping düşüyor ama sadece aynı odada olunca 2.4 GHz bağlarsam pingim25 60 arası gözüksede lag oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı