Ethernet kablosu bağlı fakat internet yok

Daha fazla  
RAM
4x2 (8gb)
Ekran kartı
nvidia gtx 750 gddr5
Anakart
intel h55
İşlemci
intel i5-660
Dün hiçbir sorunum yoktu bilgisayarı normal bir şeilde kapattı sabah açtığımda internetin olmadığını fark ettim kabloyu başka bir bilgisayara bağladım ve sorunsuz çalıştı ve ağ bağlanılarından gözüküyordu.

Benim bilgisayarımda hiçbir şey yok ağ bağlantıları 0 öge gösteriyor.

Güvenli modu açtım aynı şey.

Sürücüler güncel.

Aygıt Yöneticisi'nden baktım ne ünlem ne soru işareti var.

Sorun gidericiyi denedim olmadı.

Geri yükoeme noktasına gitmek istedim disk bozuk olabilir diye hata veriyor diski onar dedim olmadı.

Modem de sorun yok Ethernet bağlı gösteriyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.

IMG_20230822_100037.jpg

IMG_20230822_095937.jpg

IMG_20230822_095918.jpg

Son düzenleme:
Anakartınızın sitesinden güncel lan sürücüsünü yeniden indirip kurabilir misiniz?
Lan sürücüsü bilgisayarınızın kabloyla internete bağlanmasını sağlayan sürücü.

Söylediğinize göre internette ve modemde bir sıkıntı yok gibi duruyor. Ama yindede sürücüyü tekrar kurmanıza rağmen düzelmezse modemi resetlemeyi deneyebilirsiniz.

Anakartınızın sitesinden güncel lan sürücüsünü yeniden indirip kurabilir misiniz?

Söylediğinize göre internette ve modemde bir sıkıntı yok gibi duruyor. Ama yindede sürücüyü tekrar kurmanıza rağmen düzelmezse modemi resetlemeyi deneyebilirsiniz.

Normalde aygıt yöneticisnde Realtek PCI familiy Controller yazardı benim düşüncem Ethernet sürücüsü bir şekilde kayboldu laptoptan Ethernet sürücüsünü indirip masaüstü bilgisayarıma atacağım sizce bu sorunu çözer mi?

Ben ne olur ne olmaz lan driverı da indireceğim ama nereden indireceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Aygıt yöneticinizde Ethernet kontrolcüsünü göremedim. Ağ bağdaştırıcılarının en üsütünde olması lazım. Öncelikle onun sürücüsünü kurmanız lazım.

Realtek PCI-e GBE Family Controller​

Sağ olun deneyip geliyorum.

Aygıt yöneticinizde Ethernet kontrolcüsünü göremedim. Ağ bağdaştırıcılarının en üsütünde olması lazım. Öncelikle onun sürücüsünü kurmanız lazım.

IMG_20230822_105236.jpg

Farenin üstünde olan sürücü olur mu?

Realtek'in kendi sitesinden indirebilirsiniz;

IMG_20230822_111059.jpg

Böyle bir hata veriyor.

Bunu nasıl çözeceğiz?

Son düzenleme:
BIOS üzerinden lan kontrolcüsü kapatılmış gibi gözüküyor.

BIOS sürümünüz güncel mi? Güncel değilse BIOS'u güncelleyin, eğer güncelse BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin.

Bir de anakartın RJ45 portuna Ethernet kablosunu takdığınızda portun yanındaki ışıklar yanıyor mu? Yani bilgisayar Ethernet kablosunu tanımıyor ama takıldığının farkına varıyor mu?

BIOS sürümünüz güncel mi? Güncel değilse BIOS'u güncelleyin, eğer güncelse BIOS ayarlarını sıfırlamayı dene

Hocam sorun gidericiyie girdiğimde bana sadece ağ bağdaştırıcısı için sürücü yok diyor ben bilgisayara uygun sürücüyü nasıl bulacağım?

BIOS sürümünüz güncel mi? Güncel değilse BIOS'u güncelleyin, eğer güncelse BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin.

Bir de anakartın RJ45 portuna Ethernet kablosunu takdığınızda portun yanındaki ışıklar yanıyor mu? Yani bilgisayar Ethernet kablosunu tanımıyor ama takıldığının farkına varıyor mu?

Işıklar yanıyor

Sadece PC de kabloyu görevek sürücü yok.

Realtek'in kendi sitesinden indirebilirsiniz;

Bu gönderdiğim güncel sürücü ama yüklemeye çalıştığınızda hata alıyorsunuz.

O hatanın sebebi de ağ denetleyicisi BIOS üzerinden pasif hale gelmiş olabilir. En azından gönderdiğiniz resimdeki hata onu diyor size.

O yüzden BIOS ayarlarından kontrol etmeniz lazım. Ağ denetleyicisi BIOS'ta dısable olarak işaretliyese enable yapmanız gerekli.

Eğer kabloyu taktığınızda ışık yanmıyor deseydiniz, anakartın etehrnet girişi bozulmuş olabilir diyecektim ama yandığını söylüyorsunuz. O yüzden şu an aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

Bu gönderdiğim güncel sürücü ama yüklemeye çalıştığınızda hata alıyorsunuz.

O hatanın sebebi de ağ denetleyicisi BIOS üzerinden pasif hale gelmiş olabilir. En azından gönderdiğiniz resimdeki hata onu diyor size.

O yüzden BIOS ayarlarından kontrol etmeniz lazım. Ağ denetleyicisi BIOS'ta dısable olarak işaretliyese enable yapmanız gerekli.

Hocam ben BIOS'tan hiç anlamıyorum bir şeyi bozar kırarım diye BIOS'a hiç girmedim.

BIOS üzerinden ağ kartının aktif olup olmadığını kontrol etmeniz lazım. PCI-e ara yüzü özelliklerinde ya da ayrı bir menüsü vardır muhtemelen. Kart sistemde tanınmadığı için sorun yaşıyorsunuz, arızalı değil ise kartı sistemde aktif edene kadar çözemezsiniz.

Ya da ikinci bir çözüm olarak PCI üzerinden çalışan yeni bir ağ kartı satın almanız gerekir. Ama ben BIOS'u kontrol etmeden almanızı tavsiye etmiyorum.

Eğer çevrenizde bu işlerden veya BIOS'tan biraz anlayan biri varsa ondan yardım alabilirsiniz.
Veyahut biraz araştırma yapıp video izleyerek BIOS ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

BIOS'a hiç girmedim diyorsunuz o yüzden buradan yazı olarak anlatmak biraz zor olabilir. Özellikle kendi anakartınızın BIOS arayüzü ile ilgili videolar izlemenizi tavsiye ederim.

Sonuç olarak sorun yukarıda koyu yazdığım yerdeki ağ kartının sistemde tanınmamasından kaynaklı. Çözümü içinde BIOS'u kontrol etmeniz gerekli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı