Ethernet kablosu bağlı olmasına rağmen gözükmüyor

Sekolargg

Hectopat
Arkadaşım PC'ye fromat attıktan sonra Ethernet kablosunu görmemeye başladı. PC hazır alındığı için, CPU Z de Casper mainbord gözüküyor. Fakat öyle bir şey olmayacağı için H510M h modelinin Gigabyte versiyonundan lan driver güncellemesi yaptım:

Eki Görüntüle 2367111

Bu hatayı verdi. Düzgün yüklendi de deyip devam ettim, sorun halendir devam ediyor. Ne yapmayılım? Not: Kablo sağlam modem resetleme kablo tak çıkar vb mekanikleri denedik ağ bağdaştırıcısında Ethernet port girişi okumuyor ağ ayarlarında sadece Wi-Fi gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 1733413917446.png
    1733413917446.png
    43,7 KB · Görüntüleme: 49
Ne yapmalıyız?

Yani bunun Ethernet driver ile alakası olduğunu sanmıyorum. 7ZIP silip yeniden yükleyin. Nereden indirdiniz?

Ethernet için ise eğer Windows alakasız bir driver yüklemişse bulup kaldırın ve kendiniz anakart üreticisinin yayınladığı güncel Driver'ı kurmayı deneyin.

Aygıt yöneticisinde Ethernet görünüyor mu? Yanında üzerinde ünlem vs bir uyarı var mı?

Yani bunun Ethernet driver ile alakası olduğunu sanmıyorum. 7ZIP silip yeniden yükleyin. Nereden indirdiniz?

Ethernet için ise eğer Windows alakasız bir driver yüklemişse bulup kaldırın ve kendiniz anakart üreticisinin yayınladığı güncel Driver'ı kurmayı deneyin.

Aygıt yöneticisinde Ethernet görünüyor mu? Yanında üzerinde ünlem vs bir uyarı var mı?
Bu siteden direkt anakartına uygun lan Realtek driver indirdik 7 ZIP indirip sonuçları paylaşacağız.
image_2024_12_05T16_05_51_747Z.png

ağ bağlantılarında bu gözüküyor.

Bu siteden direkt anakartına uygun lan Realtek driver indirdik 7 ZIP indirip sonuçları paylaşacağız.
Eki Görüntüle 2367126
Ağ bağlantılarında bu gözüküyor.

Ağ bağlantıları değil aygıt yöneticisine bakınız. Orada eğer üzerinde bir uyarı varsa muhtemelen Windows alakasız bir driver yüklemiş olabilir.

Ayrıca servislerden Ethernet aygıtı kapalı ise elle başlatın ve otomatik seçeneğini seçin.

Çalıştır'a Services.msc yazın.

7ZIP PC'de yüklü değilmiş direkt tekrar yükledik güncel sürümü fakat aynı hatayı tekrar verdi uyumluluk modunda deneyelim mi?

Ağ bağlantıları değil aygıt yöneticisine bakınız. Orada eğer üzerinde bir uyarı varsa muhtemelen Windows alakasız bir driver yüklemiş olabilir.

Ayrıca servislerden Ethernet aygıtı kapalı ise elle başlatın ve otomatik seçeneğini seçin.

Çalıştır'a Services.msc yazın.

1733415071869.png

Evet ünlem var ne yapmalıyız.

7ZIP PC'de yüklü değilmiş direkt tekrar yükledik güncel sürümü fakat aynı hatayı tekrar verdi uyumluluk modunda deneyelim mi?

Deneyebilirsiniz fakat 7ZIP WinRAR alternatifi bir uygulama. Şu anki Ethernet durumuyla pek bir alakası yoktur muhtemelen.
Ethernet driver ZIP olarak mı geliyor? Eğer öyleyse kendiniz açabilirsiniz direkt.

Eki Görüntüle 2367134

Evet ünlem var ne yapmalıyız.

Üzerine sağ tık yapıp driver güncelle deyin ve sonucu paylaşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı