Ethernet kablosu değiştirilmesine rağmen hız değişmedi

arda.nb01

Centipat
Daha fazla  
Merhaba az önce CAT6 15 metre Ethernet kablosu aldım şimdi bağladım fakat hız hiç artmamış Millenicom kullanıyorum (altyapı olarak Türk Telekom) hızımız 35 Mbps olarak satın aldık fakat bu hız Wi-Fi ile bize 8 Mbps olarak dönüyordu aradığımızda binanın kablolarında sorun vardır cevabını aldık. Ama bugün Ethernet alınca ve aynı hızı aldım. Neden böyle?

Merhaba az önce CAT6 15 metre Ethernet kablosu aldım şimdi bağladım fakat hız hiç artmamış Millenicom kullanıyorum (altyapı olarak Türk Telekom) hızımız 35 Mbps olarak satın aldık fakat bu hız Wi-Fi ile bize 8 Mbps olarak dönüyordu aradığımızda binanın kablolarında sorun vardır cevabını aldık. Ama bugün Ethernet alınca ve aynı hızı aldım. Neden böyle?

Kablolu olarak hız testi yapın.

Genelde her şirket aynı cevabı veriyor zaten 'bina içi kablolarını yenileyin, kontrol ettirin' vs.
Bana bir firma 45 Mbps hız verirken bir başka firmaya geçtim 75 Mbps hız verdi ne bina içi kablo ne modem ne ethernet kablosu değiştim. Baştan savma iş yapıyorlar sokaktaki kutudan binaya ne hız verirlerse o geliyor.

Kablolu olarak hız testini nasıl ve nereden yapıyorsunuz? Bir de modem DSL hat değerlerinin görselini atabilir misiniz?

Türk Telekom Speedtest'ten yapıyorum,
1723812143253.png

Genelde her şirket aynı cevabı veriyor zaten 'bina içi kablolarını yenileyin, kontrol ettirin' vs.
bana bir firma 45 Mbps hız verirken bir başka firmaya geçtim 75 Mbps hız verdi ne bina içi kablo ne modem ne Ethernet kablosu değiştim. Baştan savma iş yapıyorlar sokaktaki kutudan binaya ne hız verirlerse o geliyor.

Ya evet orada haklısınız fakar bir arkadaşımda aynı şirketi kullanıyor fakat Ethernet'le ciddi hızlara ulaşabiliyor.

Son düzenleme:
Türk Telekom Speedtest'ten yapıyorum,Eki Görüntüle 2285624

Ya evet orada haklısınız fakar bir arkadaşımda aynı şirketi kullanıyor fakat Ethernet'le ciddi hızlara ulaşabiliyor.
Aynı şirketi kullanması önemli değil altyapı bahanesi ile sana verdikleri hıza bak sen sana 8 Mbps veriyorlarsa bunu ethernet kablosu ile 35'e çıkaramazsın. Sana kısacası bina girişinden daireye giden kabloları kontrol ettir demişler. Modemden bilgisayara giden kabloyu dememişler. Modem kutusundan çıkan ethernet kablosu işini görür normalde zaten.

Ha şunu da belirteyim şirketler genelde TT altyapısını kullanır ve TT onlara ne kadar altyapı var derse ne kadar hız verirse onu verirler. İş Telekomda bitiyor yani kendimden örnek veriyorum bende TT altyapısı kullanıyorum ilk başta bana 16 Mbps altyapı var üstü olmaz dediler ama ben şu an da 75 Mbps kullanıyorum. Telekom kendi bünyesinde olmayan müşterilere sıkıntı çıkarabiliyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Türk Telekom Speedtest'ten yapıyorum,Eki Görüntüle 2285624

Hocam sizdeki paket 13 download 8 upload olarak gözüküyor. Altyapınız şu an bundan fazla desteklemiyor.

Aynı şirketi kullanması önemli değil altyapı bahanesi ile sana verdikleri hıza bak sen sana 8 Mbps veriyorlarsa bunu Ethernet kablosu ile 35'e çıkaramazsın. Sana kısacası bina girişinden daireye giden kabloları kontrol ettir demişler. Modemden bilgisayara giden kabloyu dememişler. Modem kutusundan çıkan Ethernet kablosu işini görür normalde zaten.

Ha şunu da belirteyim şirketler genelde TT altyapısını kullanır ve TT onlara ne kadar altyapı var derse ne kadar hız verirse onu verirler. İş Telekom'da bitiyor yani kendimden örnek veriyorum bende TT altyapısı kullanıyorum ilk başta bana 16 Mbps altyapı var üstü olmaz dediler ama ben şu an da 75 Mbps kullanıyorum. Telekom kendi bünyesinde olmayan müşterilere sıkıntı çıkarabiliyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Sizin durum farklı. Altyapınız daha önce düşük hızları desteklerken iyileştirme olmuş ve daha yüksek hızları alabilmişsiniz. Arkadaşın modem hat değerlerine bakabilirsiniz. Onun altyapıda sorun var.

Hocam sizdeki paket 13 download 8 upload olarak gözüküyor. Altyapınız şu an bundan fazla desteklemiyor.

Sizin durum farklı. Altyapınız daha önce düşük hızları desteklerken iyileştirme olmuş ve daha yüksek hızları alabilmişsiniz. Arkadaşın modem hat değerlerine bakabilirsiniz. Onun altyapıda sorun var.
İlk olarak 16 Mbps dediklerinde 45 Mbps verildi daha sonra firma değiştirdim 75 Mbps verildi. 16 denilip 45 verildiğinde iyileştirme yapılacak bir zaman yoktu ilk internet bağlatma zamanında altyapı sorguda da 75 çıkıyordu. Bulunduğum yerde fiber altyapı varken yok denildi bunu bir çalışanından teyit ederek biliyorum. Şunu demek istiyorum Telekom yan çizebiliyor olması gerekenden düşük hız verip müşteri memnuniyetini düşürüyor sebebi ne bilmiyorum kendisine müşteri çekmek mi başka birşey mi...

Altyapıda sorun olacağını düşünmüyorum her firma 1000'e kadar verebiliriz dedi bizim bütçe kısıtlı olduğu için Millenicom'u tercih ettik.

İlk olarak 16 Mbps dediklerinde 45 Mbps verildi daha sonra firma değiştirdim 75 Mbps verildi. 16 denilip 45 verildiğinde iyileştirme yapılacak bir zaman yoktu ilk internet bağlatma zamanında altyapı sorguda da 75 çıkıyordu. Bulunduğum yerde fiber altyapı varken yok denildi bunu bir çalışanından teyit ederek biliyorum. Şunu demek istiyorum Telekom yan çizebiliyor olması gerekenden düşük hız verip müşteri memnuniyetini düşürüyor sebebi ne bilmiyorum kendisine müşteri çekmek mi başka bir şey mi?..

Şu an hangi oparatörükullanıyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı