Ethernet kablosu girişi 2.4 olarak görünüyor

Karesi

Megapat
Daha fazla  
Kasamın arka tarafında 1 adet Ethernet kablosu girişi var ve onda da 2.4 GHz yazıyor fakat ben 5 GHz internete sahibim. Oraya taksam da 5 GHz hızında verim alır mıyım? Alamıyor isem bu konuda ne yapmam gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.

Paketin kaç Mbps ne dediğini anlamadım. Ethernet kablosuna tak girişi kullan hızının tamamını alırsın.

Komik mi?
Evet, komik. 2.4 yazıyorsa o slottan 5 alamazsınız sanırım.

Ethernet kablosunun 2.4 ve 5 GHz olanı mı var? Komiksin, Ethernet girişini atar mısın bir?

Şimdi Mbps bu konuda gereksiz. Arkadaş CAT 6 taktığında muhtemelen hızı alacaktır. Bir de bu forum yazım kurallarına özen gösteren bir forum, dikkat edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kavram karmaşaları havada uçuyor, biri dur desin. Ethernet bağlantısı ayrı şey, 2.4 ve 5ghz ayrı şeyler. Ethernette kabloyu takar alırsın interneti. Kısıt olarak 1-5-10Gbps portlar olur kasanın arkasında ama zaten çoğumuz o hızlara sahip değiliz o yüzden geçiyorum orayı.

2.4 veya 5Ghz tamamen kablosuz internet teknolojileriyle alakalı frekanslar. Sizin işiniz de kabloyla. Onu da geçiyorum.

Hızınız mı yavaş? Asıl sorununuzu söylerseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Kavram karmaşaları havada uçuyor, biri dur desin. Ethernet bağlantısı ayrı şey, 2.4 ve 5ghz ayrı şeyler. Ethernette kabloyu takar alırsın interneti. Kısıt olarak 1-5-10Gbps portlar olur kasanın arkasında ama zaten çoğumuz o hızlara sahip değiliz o yüzden geçiyorum orayı.

2.4 veya 5Ghz tamamen kablosuz internet teknolojileriyle alakalı frekanslar. Sizin işiniz de kabloyla. Onu da geçiyorum.

Hızınız mı yavaş? Asıl sorununuzu söylerseniz yardımcı olmaya çalışalım.
İnternet hızımı kontrol ettiğimde normal görünmesine rağmen yükleme esnasında o verimi alamıyorum. Geçen gün kasayı temizlerken soketin yanındaki yazı gözüme ilişti, ben de bir sorayım dedim. Bu arada benim kusurum, 2.4 ghz değil de 2.5G yazıyormuş soketin yanında.

Ben de onu dedim zaten.

Sana bu dili öğretemeyecek miyiz?
Bu arada Ethernet girişine kaliteli bir kablo taktığınızda hızınızın tamamını alırsınız. Ucuzluklardaki gibi kalitesiz olanların ucu kararıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı