Ethernet kablosu hızı arttırır mı?

Ananas Bey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Bizim şimdi 1000 megabit TurkNet internetimiz var fiber, benim laptopum biraz eski olmasından sanırım 40 50 megabit arası bir hız alıyorum ama diğer cihazlarda falan bu tabii daha iyi yani internet açısında sıkıntı yok. Eğer interneti Ethernet kablosuyla bağlarsam daha iyi performans alır mıyım? Alırsam sizce tahmini ne kadar? Yani işte 100 150 arası falan gibi.

Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Bizim şimdi 1000 megabit TurkNet internetimiz var fiber, benim laptopum biraz eski olmasından sanırım 40 50 megabit arası bir hız alıyorum ama diğer cihazlarda falan bu tabii daha iyi yani internet açısında sıkıntı yok. Eğer interneti Ethernet kablosuyla bağlarsam daha iyi performans alır mıyım? Alırsam sizce tahmini ne kadar? Yani işte 100 150 arası falan gibi.

Ethernet kablosu ile daha iyi performans almanız gerekiyor ancak ne kadar artar bilmiyorum. Direkt 1000 de alabilirsiniz.

Öncelikle bilgisayarının donanımı önemli anakartın maximum kaç mbs hız destekliyor bunu bilmek lazım bilgisayarın nedir hangi marka model? Eğer daha yüksek hız destekliyorsa etherhernet kablosu gerçekten fark ediyor en azından ping vs durumları daha iyi oluyor oyunlarda lag gidiyor. Bizzat hp g9 250 laptopumda gözle görülür farkı yaşadım. Ethernet kablosunu alırken de cat 6 veya 7 olmasına özen göster.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı