Ethernet kablosu ile 100 Mbps alamıyorum

OzaNNC

Kilopat
Katılım
20 Ocak 2018
Mesajlar
55
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta yazdığım gibi tarifem 100 Mbps olmasına rağmen oyun indirirken en fazla 8.5 MB hıza çıkıyor ama 6.5'e geri düşüyor ve ortalama bu hızda indiriyor. Speedtest'e baktığımda 95 Mbps gibi bir hız çıkmasına rağmen oyun indirirken veya herhangi bir şey yaparken en fazla 8.5 MB hızı görüyorum. Bir de belirli bir süre aralıklarla en fazla 5 saniye olsa bile kopup geliyor bağlantı. Biraz araştırdıktan sonra hız ve ikili ayarını buldum ama 100 Mbps yarım ikili yaptığımda kopma sorunu düzelmiş olsada galiba hız 50 üstüne çıkmıyor diyebiliyorum. Bir çözümü olan var mı ?
 
100 Mbps sizin yükleme hızınız. 8'e bölerseniz ortalama indirme hızınız ortaya çıkar. Değerlerde herhangi bir yanlışlık göremedim. Hangi İSS'yi kullanıyorsunuz?
KabloNet ama 100 Mbps, 12.5 MB'ye denk gelsede en fazla 8.5 MB görebildim. 8.5 MB ortalama 68-70 Mbps hıza denk gelmiyor mu ?
 
Ethernet kablonuz nasıl bir kablo? Bir yerde ezilme vs. olabilir mi? Anlık kopma demişsiniz.
Cat5 mi Cat6 mı?
Kopma sorununu dediğim gibi yarım ikili yaparak düzelttim. Kablo Cat6. Ezilme falan olması çok zor bir ihtimal çünkü daha dün aldım ve kopabilecek veya ezilmesini sağlayacak bir durum yok yani dümdüz bir şekilde geliyor.
Altyapınız ile alakalı olabilir. En iyisi KabloNet'e bu durumu bildirin.
Altyapı ile alakalı sorun olamaz diye düşünüyorum çünkü WIFI ile 100 Mbps'yi görmüştüm.
 
Oyun istemcileri yurtdışı sunucuları üzerinden indirme yapıyorsa bu sebepten de hızınızın tamamını alamıyor olabilirsiniz.
KabloNet ama 100Mbps, 12.5 MB'ye denk gelsede en fazla 8.5 MB görebildim. 8.5 MB ortalama 68-70 Mbps hıza denk gelmiyor mu?
Aynen belirttiğiniz gibi. Diğer üye yanlış biliyor veya konuyu karıştırmış.
 
Oyun istemcileri yurtdışı sunucuları üzerinden indirme yapıyorsa bu sebepten de hızınızın tamamını alamıyor olabilirsiniz.

Aynen belirttiğiniz gibi. Diğer üye yanlış biliyor veya konuyu karıştırmış.
Oyun indirdiğim istemciden WIFI ile 12.5 MB'ye kadar çıkmıştım olması gerektiği gibi ama şuan Speedtest'e girdiğimde 60-61 gözüküyor. Bir şekilde 90 95'e çıkarmak için bir yol yok mu ? Çünkü boşu boşuna tarifemin yarısı kadar bir hız kullanmak içime sinmiyor.
 
@OzaNNC ISS'ler bu aralar özellikle yurtdışı sunuculara hız limitlemesi uyguluyorlar. Bunun haricinde kapasite yetersizliği yaşayan ISS'ler de var. Malum Coronavirus'den dolayı çoğu insan evlerinde vakit geçirmeyi tercih ediyor. İnternet tek uğraş oluyor desek yanlış olmaz. Normale döneceğini tahmin ediyorum. Malesef sorunu düzeltecek taraf abonesi olduğunuz ISS.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı