Ethernet kablosu ile H vitesten Arduino'ya veri aktarımı sağlanır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
H vitesden 6 ileri 1 geri 7 buton var yani 7 sinyal 1 + 1'de - olacak şekilde en az 9 tane kablo lazım ama bildiğim kadarıyla Ethernet kablosunda 8 tane kablo var. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Hocam her soruma cevap veriyorsunuz bunun da cevabını biliyorsunuzdur muhtemelen. Şimdiden tekrardan teşekkürler. :)
@Akif9748

Son düzenleyen: Moderatör:
5v + 7 buton kapasitesini dolduruyor kablonun. 8 pin çıkıyor normalde isteğinize göre. Artı ve eksi gerekmiyor.

Sadece 1 tane toplu 5V gerekiyor. Sinyaller de toplu dönüyor. Potans gibi değil bu.
Anladığım kadarıyla butonların 7 tane sinyal pini birde 5 volt pinini ethernet kablosu aracılığı ile Arduinoya bağlayacağım değil mi?

peki 6+1'in yanına birde aktarma butonu eklemek istersem ethernet kablosu yetersiz mi kalır?

Birde bu videoda matrix bağlamayı gösteriyor. Sizce vitese aktarma butonu eklemek istersem matrix bağlantı yapmak mı daha iyi, kolay olur yoksa VGA kablo almak mı?

5v + 7 buton kapasitesini dolduruyor kablonun. 8 pin çıkıyor normalde isteğinize göre. Artı ve eksi gerekmiyor.

Sadece 1 tane toplu 5V gerekiyor. Sinyaller de toplu dönüyor. Potans gibi değil bu.
Hocam sinyaller toplu dönüyor derken ne demek istediniz?

Hocam son olarak bu videoda butonun dediğin gibi 2 bacağa bağlıyor ama toplu olarak 5v değil gndye bağlıyor. Benim asıl takıldığım nokta ise linkte paylaştığım kısımda butonun c ve no kısımlarına lehim yapmış ama benim elimdeki butonda bu yazılar yok nasıl hangisinin ne işlevi yaptığını anlayabilirim?
WhatsApp Görsel 2024-06-16 saat 10.37.00_08614020.jpg

Son düzenleme:
peki 6+1'in yanına birde aktarma butonu eklemek istersem ethernet kablosu yetersiz mi kalır?
Evet yetersiz kalıyor.

Birde bu videoda matrix bağlamayı gösteriyor. Sizce vitese aktarma butonu eklemek istersem matrix bağlantı yapmak mı daha iyi, kolay olur yoksa VGA kablo almak mı?
Kolaylık açısından VGA. Matrix kafa karıştırıcı ama çözerseniz matrix.

Hocam son olarak bu videoda butonun dediğin gibi 2 bacağa bağlıyor ama toplu olarak 5v değil gndye bağlıyor. Benim asıl takıldığım nokta ise linkte paylaştığım kısımda butonun c ve no kısımlarına lehim yapmış ama benim elimdeki butonda bu yazılar yok nasıl hangisinin ne işlevi yaptığını anlayabilirim?
WhatsApp Görsel 2024-06-16 saat 10.37.00_08614020.jpg
5v GND çok ayırmadım ikisi de ortak terminal ya sonuçta yakın görevler yapıyorlar.

Kablo bağlayın Arduino GND'sinden bir pine diğer digital pinden de butona bağlayın deneyin hangisi tetikleniyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı