Kanallar ile Ethernet uzatmak en sağlıklı ve güzel yönü;
Poweline daha pratik ve temiz çözüm. PowerLine olayında evin elektrik hattından internet iletildiği için, evin elektrik hattının kalitesi önemli.
Kesinlikle yeni bina olmasına rağmen elektrik hattındaki güç probleminden dolayı verim alamadım PowerLine'dan hatta prizdeki adaptörü fazla ısındı iki farklı markanın da. Bunu test etmenin bir yolu var mı bilmiyorum.
Arkadaşlar evimde modem salonda bulunuyor. Benim odam evin sonunda yani arada 4 duvar apartman boşluğu ve 10 15 metre var. Yakın zamanda bir masaüstü topladım. Yani odama Ethernet kablosu çekmem lazım. Ama koridordan geciremiyorum. Çünkü çok çirkin duruyor. Biraz araştırma yaptım. Herhalde odamda ki prize Ethernet kablosu girişi koyabiliyormuşum. Bu meseleyi pek anlamdim yani ben bu prize Ethernet kablosu yeri ekleyince modem salonda olsa bile o prize taktiğim kablo ile internet sağlayabilecek miyim? Veya başka türlü nasıl taşıyabilirim? Bu konularda hiçbir fikrim yok. Bu arada bina bayağı eski 30 yıllık vardır. Ve fiber internet yok VDSL kullanıyorum. 80Mbps TurkNet kullanıyorum.
Size bir şey sormak istiyorum. Üst katımda modemim var, alt katta ise sistemim. Normalde hız ile alakalı hiçbir sorunum yok ama ben gecikmeyi düşürmek istiyorum, yani sanki bir CAT kablosu bağlamışçasına bir verim almak istiyorum. Mesh sistemde bir master bir slave olarak ikisini de bu arada kabloyla modem ve sisteme bağlayabilirim. Bu mümkün mü yoksa illa ki gecikme devam ediyor mu? Bir de önerdiğiniz modelde S7'de WiFi 6 yok, WiFi 5 var yani AC, AX değil. Sizce çok büyük problem olur mu? Cevap verirseniz sevinirim.Kesinlikle yeni bina olmasına rağmen elektrik hattındaki güç probleminden dolayı verim alamadım PowerLine'dan hatta prizdeki adaptörü fazla ısındı iki farklı markanın da. Bunu test etmenin bir yolu var mı bilmiyorum.
Size bir şey sormak istiyorum, üst katımda modemim var alt katta ise sistemim. Normalde hız ile alakalı hiçbir sorunum yok ama ben gecikmeyi düşürmek istiyorum yani sanki bir CAT kablosu bağlamışcasına bir verim almak istiyorum mesh sistemde bir Master bir slave olarak ikisini de bu arada kabloyla modem ve sisteme bağlayabilirim bu mümkün mü yoksa illaki gecikme devam ediyor mu bir de önerdiğiniz modelde S7'de WI-FI6 yok WI-FI5 var yani AC, AX değil sizce çok büyük problem olur mu cevap verirseniz sevinirim.
teşekkür ederim cevapladığınız için,benimde asıl istediğim şey 100mbps modemimden çıkan interneti tam anlamıyla kullanmak değilde üst katımda ki interneti kayıpsız olarak rekabetçi oyunlarda kullanmak. bu arada 2-3 saat önce x50 modelini sipariş verdim deco evet biraz fazla ama şimdiye veya eskiye uyumluluk olucağına ileriye dönük biraz üst bir model aldım. tek istediğim kablolu kadar olmasa da kabloluya yakın bir gecikme olayı. bende kurulumu modem yanı kablolu + pc yanı kablolu olarak yapıcam bakalım güzel olur umarım. teşekkürler tekrardan sağolun.Merhaba WI-FI6 muhabbetini teknik bilgim yetersiz olduğu için yorumlayamıyorum. Sanırım bir de X serisi var bir üstü S7'nin onlara da bakabilirsiniz. Benim de problemim gecikmeydi. Modemimi değiştirmedim TurkNet'in fiber için verdiği klasik modem. Ona ek olarak deco cihazının bir tanesini kablo ile modeme bağladım. 2. cihazı da eşleştirip bilgisayarın yanına çektim. Sonra bunu bir CAT6 kablosu ile bilgisayarın kasasına kablo ile bağladım cihazı. Böylelikle sanki modemden çekiyormuş gibi oldum pingim hep sabit hiç dalgalanmadı daha bugüne kadar. Yanılmıyorsam eylül'den beri kullanıyorum. İndirme hızımda 100 hızım normalde 95 falan gösteriyor. Bir şey indiriyorken 30dk diyorsa 30dk sürüyor anlık olarak tahmini indirmesi hız düştüğü için 2 saate falan çıkmıyor. LoL oynuyorum hep sabit 23 ping. Ben gayet memnunum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.