Al sana bilgi:
Merhaba arkadaşlar ben evde Turkcell Superonline (TV+) (50Mbps) kullanıyorum. Ben internetimi 500Mbps yapmak istiyorum ama altyapım yok. Sadece Türk Telekom'un var. Turkcell'in TV+ da normal kanalları geri sarma özelliği mevcut ve babam televizyonu çok kullandığından dolayı hem onu üzmemek hem...
www.technopat.net
Öncelikle benim bu mesajımı lütfen oku, modemin aslında ne olduğunu anlatım.
Modemden(!) sonraki bağlı olan tüm cihazlar ev içi internet ağıdır. Örnek olarak benim
dış internet(uydurma kısaltma DI
) bağlantı hızım 50Mbps ama
iç internet(uydurma kısaltma II
) bağlantı hızım 1Gbps. DI speedtest.net 'de gözüken, internet servis sağlayıcının(ISS-ISP) sana sattığı hızdır. DI ile Youtube izler, Wikipedia okur, Counter Strike 'ı farklı şehirdeki arkadaşınla oynarsın.
II ile bilgisayardaki video/dizi/filmi salondaki akıllı televizyondan izlersin, veri yedeklemek için veya 3. şahsın aynı veri üzerinde çalışması için asıl bilgisayarından diğer bilgisayarına veri gönderirsin, Counter Strike 'ı aynı yerde özel odada arkadaşlarınla oynarsın,IP kamera ile güvenlik kamera sistemi kurarsın.
Kablosuz sistemler(Wi-fi) tabiatı gereği dış etkenlerden her zaman etkilenirler(konu uzamasın diye burayı boş bırakıyorum). Normal kablodan farklı olarak Wi-fi'da sürekli aynı hız ve tepki süresi alamama ve fiziksel olarak kötü niyetli kişinin bağlanmasını engel olamama durumu var, bu yüzden hep kablo ile bağlantı öneriliyor.
Yukarıda belirtiğim gibi II'da yüksek veri transferi yapmayacaksan kaliteli kabloya gerek yok. Çünkü 2000'ler sonrası en adi kablo(CAT5e) bile 100 metre için 1 Gbps hız iddia ediyor. Cihazlara takılan RJ45 soketi çok kolay eskiyor, kırılıyor. Bu sebeplerden ötürü ucuz olmasını öneriyorum.
Başka sorun varsa sor onuda cevaplayım.