Ethernet Kablosu Tavsiyesi

AlphanDgrmnc

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar ben yeni bir ethernet kablosu satın alacağım fakat aklıma takılan belli başlı sorular var. İlk olarak ethernet kabloların türleri var mı yani ben rastgele bir ethernet kablosu alsam benim modemime uyar mı? Ve marka olarak tavsiye verir misiniz? Modem kasaya çok yakın uzun bir şey almayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de hepsi aynı kablo. Fakat bazıları altın uç ve kablo rengi bakımından birbirinden ayrılabiliyor :) Tek bir konuda dikkat etmen gerekiyor sanırsam o da malzeme kalitesi. Bilgisayarına veya modeme taktığında "tık" diye bir ses duyman gerekiyor. Fakat benim kablomun ucundaki klips kırıldı ve bu sesi duymuyorum. Bu yüzden bilgisayarı hafif oynatmamda bile kablo çıkabiliyor. Sadece malzeme kalitesi ve uzunluğuna bakarak alabilirsin.

Çoğunlukla Cat-6 kablolar daha sağlam olduğu için daha uzun ömürlü olmaz mı?
Cat5e kalitelisi olsun aynı performans alınır ve Cat6 daha pahalı olacağı için gerek yok bence. Evde kabloya ne kadar zarar verilebilir ki. Modemle de yakınmış o yüzden gerek yok Cat6'ya. Dışarıda kullanılsaydı evet dediğin gibi Cat6 alın derdim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı