Ethernet kablosu ucundaki jakların renkleri modem ve kasada da aynı mı olmalı?

Problem olmayacaktır Daha yeni size söyledim sırada ben kendim de çaktım ve problem yok şu anda

Yenimi çaktınız hocam? Ayrıca ağ pensesi olmadan olmuyor değil mi?
Bir de zaten kasadaki jakın renk sırası nasıl ise modeme bağlı olan jakında renk sırası aynıdır değil mi mantıken? İkisi aynı renklerde olmazsa çalışmayacaktır internet normalde. O zaman dediğim gibi, ben kasaya bağlı olan eski jakı kopartmadan önce renk sırasını öğrenip, yenisini de o şekilde çakayım değil mi? Çünkü modeme bakma olanağım pek yok, sadece kasadaki jaka baksamda olur mu renk sırası için? Zaten sadece kasadaki jakı değiştireceğim

Yenimi çaktınız hocam?
Evet
Ayrıca ağ pensesi olmadan olmuyor değil mi?
Bu sorunuza da evet
Bir de zaten kasadaki jakın renk sırası nasıl ise modeme bağlı olan jakında renk sırası aynıdır değil mi mantıken?
Haklısınız
...yenisini de o şekilde çakayım değil mi?
Kesinlikle, mantıklı bir yol olacaktır.
...sadece kasadaki jaka baksamda olur mu renk sırası için?
Yeterli olacaktır

Evet

Bu sorunuza da evet

Haklısınız

Kesinlikle, mantıklı bir yol olacaktır.

Yeterli olacaktır

Hocam kafama takılan bir soru daha var, yanlış anlamazsanız sorayım istiyorum;
Bu renk dizilimini yaparken bu kablo içinde bildiğimiz ip bulunmakta sanırım. Videolarda öyle gördüm hep. Bu ipi dizilimi yaparken makas yardımıyla işimi hallederken bana engel olmasın diye kessem problem olur mu acaba? Videoda jak çakan herkes o ipi kesiyordu çünkü.

Evet. Kablolara zarar vermeden yapmalısınız.

Anladım hocam, kablo rengine bakmak içinse; jakın pinleri bana bakacak şekilde soldan turuncu beyaz turuncu olarak sıralı olması gerekiyor. Yani T568B standardı. Umarım bu sıralamadadır renk sıralaması. Hangi standartta olduğunu anlamak gayet basit. Sol baştan şu şemaya göre pinler bize bakacak şekilde yeşil beyaz şeklindeyse T568A, yine sol baştan turuncu beyaz turuncu şeklindeyse de T568B standardında demektir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201209-120900_YouTube.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 27
Sizin elinizde bulunan B tipi olması gerek. B tipine göre dizilim yapmalısınız A tipleri bildiğim kadarıyla switchler için kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…