Ethernet kablosu ucundaki jakların renkleri modem ve kasada da aynı mı olmalı?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Kasama bağlı Ethernet kablosunun ucundaki jakın tırnağı kırık olduğu için, bugün yeni jak aldım birkaç tane. Bunların nasıl takılacağına kadar öğrendim. Fakat tek kafama takılan şu oldu;
Kasaya takılan jakın ucundaki renkler;

Turuncu beyaz.
Turuncu.
Yeşil beyaz.
Mavi.
Mavi beyaz.
Yeşil.
Kahverengi beyaz.
Kahverengi.

Şeklinde olmalı buraya kadar sıkıntı yok. Ama modeme takılı olan jakın ucundaki renklerde bu renk sırasına uygun olmalıymış. Bunu anlamak için kasama bağlı olan jakı kesmeden önce ucundaki renklerimi kontrol etmeliyim, yoksa modeme bağlı olan jakın ucundaki renklerimi kontrol etmeliyim? Sadece kasaya bağlı olan jakın renklerini de kontrol etsem olur mu? Modemdeki jakın rengini anlamam için?
@Zakramoreas

Edit: Konuyu boşuna açtım. Şu an halihazırda kasaya takılı olan jakın renklerini, jakı koparmadan önce kontrol edeceğim. Bu kadar basit şeyi daha önce düşünememişim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201208-005603_Chrome.jpg
    Screenshot_20201208-005603_Chrome.jpg
    88,9 KB · Görüntüleme: 171
Son düzenleme:
Evet, yapabilirsiniz. Geç cevap için üzgünüm :)

Modeminde bilgisayarında renk dizilimi aynı olması gerek :)

Hocam, yani demek istediğim şu; şu an halihazırda kasaya bağlı olan Ethernet jakındaki renk sıralamasına bakarak bu yeni jakada aynı şekilde o renkleri dizebilirim değil mi? Modemdeki jakın renk dizilimine bakmama gerek kalmaz değil mi?

Son düzenleme:
Hocam, yani demek istediğim şu; şu an halihazırda kasaya bağlı olan Ethernet jakındaki renk sıralamasına bakarak bu yeni jakada aynı şekilde o renkleri dizebilirim değil mi? Modemdeki jakın renk dizilimine bakmama gerek kalmaz değil mi?
Her ikisi de aynı olacak modemden ya da kasaya bağlı olana bakmanız bir şey değiştirmeyecek :) Hangisi sizin için kolay olursa ona bakabilirsiniz.

Her ikisi de aynı olacak modemden ya da kasaya bağlı olana bakmanız bir şey değiştirmeyecek :) Hangisi sizin için kolay olursa ona bakabilirsiniz.

Kasadakine bakmak benim için daha kolay olur. Zaten mantıken modemle bir işim yok, kasadaki jakta bulunan renk sıralamasını yeni jaka da uyarlayıp işi bitirmiş olacağım🙂Sizce de öyle değil mi hocam?

Kasadakine bakmak benim için daha kolay olur. Zaten mantıken modemle bir işim yok, kasadaki jakta bulunan renk sıralamasını yeni jaka da uyarlayıp işi bitirmiş olacağım🙂Sizce de öyle değil mi hocam?
Kesinlikle sorununuz eğer jaktan dolayıysa bununla beraber sorununuzda çözülmüş olacak :)

Kesinlikle sorununuz eğer jaktan dolayıysa bununla beraber sorununuzda çözülmüş olacak :)

Sorun sayılmaz aslında hocam. Jaklarda biliyorsunuz ki bir kilit mekanizsması oluyor. Ethernet girişine takıldığı vakit Click sesi ile beraber yerine oturmuş oluyor. Benim bu eski jakımda o ses gelmiyor ve kilit tutmuyor. Bu sebeple en ufak bir oynamada vs. internet gidebiliyor temassızlık yapıyor. Yani kolayca yerinden çıkabiliyor. Bende bu durumu çözmek için bu yollara başvurmak istedim. Biraz önce sorduğum soruda sadece kasadaki jakın renk sıralamasına baksam olur mu demiştim. Sizcede sadece ona bakarak ondaki renk sırasına uygun şekilde yenisini takarsam herhangi bir kopukluk yaşar mıyım acaba internette?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı