Çözüldü Ethernet kablosu Wi-Fi'ye göre daha fazla ping yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bahtsizpiyadee

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM: KINGSTON Beast, KF556C36BBE-16TR, 16GB, 5600Mhz, DDR5, CL36 x (2x16)
SSD: WD Green SN3000, WDS500G4G0E, 500GB, 5000/4000
SSD: Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD
Ekran Kartı: ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB
Anakart: ASUS PRIME B840-PLUS WI-FI
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Klavye: Aula F75 Wireless
Kulaklık: Logitech G435 Wireless
Mouse: Lamzu Atlantis V2 Wireless
Merhaba. Yakın zamanda Türk Telekom fiber hizmeti almaya başladım. İlk geldiği 2-3 gün modem salondaydı, anakartın Wi-Fi alıcısı ile bağlanıyordum. CS2 Viyana serverında sabit 34-35, Frankfurt serverında 54-55 alıyordum. Daha sonra elektrikçi çağırdım ve modem benim odama taşındı. Arada çok fark yok mesafe olarak. Bu işlem gerçekleştikten sonra Ethernet kablosu ile bağlanmaya başladım. Viyana serverında pingim 50'lere, Frankfurt serverlarında 65'e çıktı. Farklı Ethernet kabloları denedim ve sonuç değişmedi. Bu problem neyle alakalı olabilir? Yardımcı olabilecek dostlarım var mıdır?

Çözüm
Sorun TT'nin ip'leri ile alakalı çözüleceğini zannetmiyorum. Daha önce yaşadım.
TT kullanırken bir gün viyana ms 48 iken. Modem kapat aç yapıp yeni ip aldığımda 24ms'e düşüyordu.
Turknet geçtim sorun çözüldü.
Modem taşındıktan sonra yine wi-fi ile denediniz mi?

Modem taşındıktan sonra yine wi-fi ile denediniz mi?
Şimdi denedim hocam, ethernet kablosu değerleri ile aynı. Daha önce Wi-Fi ile bağlanmam arasında tek fark o zaman internet 100Mbps idi, şuan 1Gbps. Sadece 5-10 metre oda değiştirmenin pingi 15-20ms değiştireceğini pek sanmıyorum. Hız ile bir alakası olabilir mi?

Bence sorun Ethernet kablosu ile alakalı değil.

Bence sorun Ethernet kablosu ile alakalı değil.
Evet şuan öyle görünüyor, ama sırf 5-10 metre oda değiştirmenin pingi bu kadar etkilemesi mantıklı gelmiyor. Saçma olan kısım şu, Viyana'da 34-35ms alıyorken Amsterdam'da 55-60 alıyordum. Şuan Amsterdam 47, Viyana 63ms. Çok saçma değil mi bu durum?

İp ile alakalı olabilir. Modemi 2-3 kere resetleyip denemek lazım.

Sorun TT'nin ip'leri ile alakalı çözüleceğini zannetmiyorum. Daha önce yaşadım.
TT kullanırken bir gün viyana ms 48 iken. Modem kapat aç yapıp yeni ip aldığımda 24ms'e düşüyordu.
Turknet geçtim sorun çözüldü.

Çözüm
Türknet adresimde hizmet vermiyor, 1 hafta önce taşınana kadar Türknet kullanıyordum zaten. Orası uzun hikaye ama üzülerek geçtim maalesef TT'ye. Bakalım 1Gbps olmasını teselli olarak kullanıp idare edeceğiz artık.

Sorun TT'de hocam. Şu firmadan kurtulduğum gün kurban keseceğim.
18 ay mecburi esaret verdim. Umarım 18 ay sonra Türknet kısmında sıkıntı yaşamam da geçerim tekrar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…