Çözüldü Ethernet kablosunu takınca bilgisayar yeniden başlatılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gökmeNN

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Web Programcılığı ve Grafik Tasarım
Bilgisayarda takılırken aniden yeniden başlattı sistem kendini. Anlam veremedim, format attım düzelmedi sonra ethernet kablosunu çıkarıp açtım bilgisayarı. 40 dakika bekledim yeniden başlatmadı. Ethernet kablosunu takınca 5 dakikada bir bilgisayar yeniden başlatılıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorun ekran kartımdaymış. Farklı ekran kartı taktım sorunsuz çalışıyor. Herkese teşekkürler.
Harici ethernet kartı mı? yoksa onboard mı? eğer onboard ise kısa devreye maruz bırakacak bişey var mı incele, kabloda ve yuvasında. Harici ise sök tak yap. Tamamıyla kısa devre sorunu olduğunu düşünüyorum şahsen benim başıma da gelmişti. Reset değil ama kendini kapatıyordu. Sorun power supply'de çıkmıştı. Sorun devam ederse anakart sorunlu olabilir. En kötü biosdan devre dışı bırakıp harici ethernet kartı alıp kullanabilirsin.

Driverlar yüklü mü?
Format attıktan sonra driver kurmaya zaman kalmıyor internet kablosunu taktığım an resetleniyor daha windows bile güncellenemedi.
Harici ethernet kartı mı? yoksa onboard mı? eğer onboard ise kısa devreye maruz bırakacak bişey var mı incele, kabloda ve yuvasında. Harici ise sök tak yap. Tamamıyla kısa devre sorunu olduğunu düşünüyorum şahsen benim başıma da gelmişti. Reset değil ama kendini kapatıyordu. Sorun power supply'de çıkmıştı. Sorun devam ederse anakart sorunlu olabilir. En kötü biosdan devre dışı bırakıp harici ethernet kartı alıp kullanabilirsin.
Onboard kullanıyorum. Bilgisayarcıya götürdüğümde sorun yok demişti sanırım power'da sıkıntı yok ki zaten internet kablosunu takmayınca sorunsuz çalışıyor. Dediğiniz gibi harici kart alacağım.

Format attıktan sonra driver kurmaya zaman kalmıyor internet kablosunu taktığım an resetleniyor daha windows bile güncellenemedi.

Onboard kullanıyorum. Bilgisayarcıya götürdüğümde sorun yok demişti sanırım power'da sıkıntı yok ki zaten internet kablosunu takmayınca sorunsuz çalışıyor. Dediğiniz gibi harici kart alacağım.
Farklı kabloyla denediniz mi belki RJ45 ucunda bir problem vardır.

Bilemiyorum power supply değişince sorun çözülmüştü :) Kısa devre aramaya devam et, yuva ve kabloya dikkat et. Farklı kablo deneyebilirsin. BIOS'u da bi resetlemeyi dene. Bazen bilgisayarlar anlam veremediğimiz sorunlar çıkartıyor ve anlam verilmeyen çözümler çıkabiliyor. Çözüme ulaşınca bilgilendirirsen sevinirim. Kolay gelsin.

Farklı kabloyla denediniz mi belki rj45 ucunda bir problem vardır.
Denedim hocam. Sonuc aynı maalesef.
Bilemiyorum power supply değişince sorun çözülmüştü :) Kısa devre aramaya devam et, yuva ve kabloya dikkat et. Farklı kablo deneyebilirsin. Biosu'da bi resetlemeyi dene. Bazen bilgisayarlar anlam veremediğimiz sorunlar çıkartıyor ve anlam verilmeyen çözümler çıkabiliyor. Çözüme ulaşınca bilgilendirirsen sevinirim. Kolay gelsin
BIOS nasıl sıfırlayacağım yardımcı olur musun BIOS konusunda bilgim yok pek fazla.

BIOS pilini sök tak işe yarayabilir. Anlamsız akım dolumu olmuş olabilir bilemiyorum ama fikir yürütüp deneme yanılma ile çözersin nihayetinde. Hiç olmadı wireless adaptör al wireless ile bağlan gitsin ;)

Bios pilini sök tak işe yarayabilir. Anlamsız akım dolumu olmuş olabilir bilemiyorum ama fikir yürütüp deneme yanılma ile çözersin nihayetinde. Hiç olmadı wireless adaptör al wireless ile bağlan gitsin ;)
Anladım. Teşekkürler.

Denedim hocam. Sonuc aynı maalesef.

Bios nasıl sıfırlayacağım yardımcı olur musun bios konusunda bilgim yok pek fazla.
Senin çözümün bu gibi duruyor. Büyük ihtimalle ethernet girişinde bir sorun var, anakart yenilemek maliyetli olur.

312336386_tn30_0.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı