Ethernet kablosunu USB ile USB Hub'a bağlayınca interneti görmüyor

dogukanayt

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar,

Laptopuma USB çoğaltıcı aldım ve Ethernet kablosunu USB A'ya takıp oradan USB Hub'a bağlıyorum fakat tanımlanamayan ağ internet yok (Ethernet geçerli bir IP yapilandirmasina sahip değil) hatasını alıyorum. Ethernet to USB-a'yı bilgisayarımda ki herhangi bir porta taktığımda çalıştırıyor fakat USB hub 3.0 ile bağladığımda çalıştıramıyorum.

Teşekkür ederim.

Herkese merhaba, arkadaşlar,

Laptopuma USB çoğaltıcı aldım ve Ethernet kablosunu USB A'ya takıp oradan USB Hub'a bağlıyorum fakat tanımlanamayan ağ internet yok (Ethernet geçerli bir IP yapilandirmasina sahip değil) hatasını alıyorum. Ethernet to USB-a'yı bilgisayarımda ki herhangi bir porta taktığımda çalıştırıyor fakat USB hub 3.0 ile bağladığımda çalıştıramıyorum.

Teşekkür ederim.
USB Hub'ın dışarıdan enerji almıyorsa yetersiz geliyor bu durumda.

Yalnız Ethernet2USB kullandığını varsayıyorum verdiğin bilgiler ışığında, görsel bilgi de iyi olurdu mesela. Çünkü komiktir ki ethernet RJ45 bağlantısıyla USB 1-2-3'ün tip A'sı aynı genişlikte.

USB Hub'ın dışarıdan enerji almıyorsa yetersiz geliyor bu durumda.

Yalnız Ethernet2USB kullandığını varsayıyorum verdiğin bilgiler ışığında, görsel bilgi de iyi olurdu mesela. Çünkü komiktir ki Ethernet RJ45 bağlantısıyla USB 1-2-3'ün tip A'sı aynı genişlikte.

Merhaba öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

Kullandığım USB hub: DAYTONA A-809 Macbook Uyumlu USB To 4 USB 3.0 Adaptör Çevirici Gri

Kullandığım Ethernet to USB: TP-Link model: UE200 USB 2.0

Kablomda ise şu bilgiler yazıyor; 2Direct gmbh langenstück 5, D-58579 schalksmühle.

Benim asıl problemim şu şekilde; bilgisayarımda ki 3 Port'un 1'i bozuk. Kamera veya Ethernet kablosunu bir şekilde USB hub ile çalıştırmayı deniyorum fakat sanıyorum söylediğiniz gibi USB Hub'ım dışarıdan enerji almadığı ve mevcut enerjisinin yeterli gelmediği için ne kameramı ne de Ethernet kablosunu çalıştırıyor. Klavyem ile fareyi çalıştırıyor fakat sadece kameraya veya sadece Ethernet'e yeterli gelmiyor.
Dışarıdan enerji ile beslenen bir USB hub aldığım taktirde klavye, mouse, kamera ve Ethernet to USB dörtlüsünü çalıştırabileceğini söylerseniz alacağım.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

Kullandığım USB hub:

Kullandığım Ethernet to USB: TP-Link model: UE200 USB 2.0

Kablomda ise şu bilgiler yazıyor; 2Direct gmbh langenstück 5, D-58579 schalksmühle.

Benim asıl problemim şu şekilde; bilgisayarımda ki 3 Port'un 1'i bozuk. Kamera veya Ethernet kablosunu bir şekilde USB hub ile çalıştırmayı deniyorum fakat sanıyorum söylediğiniz gibi USB Hub'ım dışarıdan enerji almadığı ve mevcut enerjisinin yeterli gelmediği için ne kameramı ne de Ethernet kablosunu çalıştırıyor. Klavyem ile fareyi çalıştırıyor fakat sadece kameraya veya sadece Ethernet'e yeterli gelmiyor.
Dışarıdan enerji ile beslenen bir USB hub aldığım taktirde klavye, mouse, kamera ve Ethernet to USB dörtlüsünü çalıştırabileceğini söylerseniz alacağım.

Teşekkür ederim.
Adaptörlü, kendi USB'lerine enerji sağlayan bir hub alırsan enerji açısından iş görecektir. Ancak en hızlı USB'ne uygun olanı al, USB gen 3.2 type C varsa mesela ona uygun al ki bant genişliği sorun olmasın.

Tek bir USB 1.0 4 şerit yol veriyorsa 3.2 40 şerit yol veriyor diye düşünebilirsin, o kadar şeyi takacaksan. Başka USB'n varsa sistemi ona göre yaymanda fayda var.

Adaptörlü, kendi USB'lerine enerji sağlayan bir hub alırsan enerji açısından iş görecektir. Ancak en hızlı USB'ne uygun olanı al, USB gen 3.2 Type-C varsa mesela ona uygun al ki bant genişliği sorun olmasın.

Tek bir USB 1.0 4 şerit yol veriyorsa 3.2 40 şerit yol veriyor diye düşünebilirsin, o kadar şeyi takacaksan. Başka USB'n varsa sistemi ona göre yaymanda fayda var.

Anladım, çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı