Ethernet kablosuyla internete bağlanılamaması

Mirson

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 5700X(AMD Wraith Prism Soğutucu)
İnno3d RTX 4060Tİ
Gigabyte B450M S2H
Gskill 32GB(16x2) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18
NXZT 750W 80+ Bronze
James Donkey 250GB NVMe.
LG 27GL650F-B 1Ms 144Hz
Meslek
Lojistik Operasyon Sorumlusu
Öncelikle herkese merhaba,

Keenetic Omni DSL modemimden Ethernet kablosuyla(30 metre) alt kata şu an adını hatırlayamadığım bir TTNET modemine internetimi paylaştım. Wi-Fi'de herhangi bir sorun yok ancak kablo ile masaüstü bilgisayarıma internet veremiyorum. İki modem arasındaki kabloyu çıkardığım anda bilgisayar Ethernet kablosu üzerinden sorunsuz internete bağlanabiliyor. Konu ile ilgili desteklerinizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Benim modemim DSL hattına bağlı ve 192.168.1.1 IP adresine sahip diğer modemi 192.168.1.2 adreisne atadım.
Not2: İki modemde Wi-Fi bağlantısında sorunsuz çalışıyorken iki modemde de kablolu bağlantı üzerinden internete erişemiyorum. Sadece IP adresleri üzerinden modem arayüzlerine girebiliyorum.

Omni DSL cihazda DHCP sunucusunun açık, ikinci cihazda kapalı olduğuna emin olun. İki modem arası bağlantının da herhangi birer LAN portu üzerinden yapılması, WAN kullanılmaması lazım. Bu şekilde kullanıldığında eski modem access point şeklinde çalışır. Hem Wi-Fi hem de ethernet üzerinden sorunsuz bağlantı sunması lazım. Eğer ikinci cihazın arayüzünde kablosuz yineleyici gibi bir özellik varsa onu açmayın.

Ben tam olarak bu anlattığım şekilde Türk Telekom'un verdiği iki adet TP-Link TD-W9970V3 cihazı sorunsuz bir şekilde hem kablolu hem kablosuz kullanabildim. Hatta geçen ay internete çıkış yapan modemi çıkarıp yeni aldığım Tenda V12 modemi taktım ve kısa süreliğine sorunsuz kullandım. Şimdi yeni modemin Wi-Fi gücünün yeterli olması ve bilgisayara gelen kabloyu da yeterince uzun bir kabloyla değiştirmem sebebiyle tek cihazla kullanıyorum.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız ikinci cihazı fabrika ayarlarına döndürüp tekrar deneyin. Anlaşılması için maddeler halinde yazayım.
1- İnternete çıkış yapan router/modem cihazın hiçbir ayarını kurcalamayın(Omni DSL).
2- Omni DSL cihazın herhangi bir LAN portundan eski routera ethernet kablosunu çekip onun da herhangi bir LAN portuna takın.
3- İkinci cihazın arayüzüne girin ve cihaz IP adresi esas router ile aynıysa değiştirin(zaten yaptığınız işlem. Fabrika ayarlarına sıfırlandıysa tekrar yapılır).
4- İkinci cihaz ayarlarından kesinlikle DHCP kapatılmalı. İlk cihazda kapatmayın.
5- İkinci cihazda DHCP kapatmak, cihaz IP adresi değiştirme dışında isteğe bağlı yapılabilecek son değişiklik Wi-Fi erişim noktası adı ve parolasını istediğiniz şekilde değiştirmektir. Başka hiçbir ayar değiştirmeye gerek yok.

Son düzenleme:
2. modemde DHCP olunca sanırım internete bağlanmada sorun yaşanıyordu lan ile 2. modemin arayüzünde önce DHCP sonrasında lan ayarlarına bakar mısınız ağ maskesi vs D'de düzgünmü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı