Ethernet kablosuyla modeme bağlı bilgisayara hız sınırı koymak

Mucahitemree

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum bugün kardeşime masaüstü bir PC kurdum ve modemime ethernet kablosuyla PC'yi bağladım ve internetimin çoğunu sömürdüğünü hissediyorum bu PC'ye nasıl hız sınırı koyabilirim iyi günler.

Wifi ile bağlansaydı iletimi % azaltıyordun arayüzden ama RJ45 ile bağlıysa koyulmuyor diye biliyorum. Bir şey indirirken indirme hızını sınırsızdan 400kb/s 'ye çekmesini söyleyin interneti çok etkilemez.

Söylediğim 16mbps ADSL internet tarifeler için geçerli.

Modeminizin arayüzünden Qos özelliği varsa onun hattının bağlı olduğu Lan portunu kısıtlayabilirsiniz.

Merhabalar,
Qos özelliği sadece hizmet kısıtlama yada öncelik tanımlama için kullanılır.Örneğin VOIP, oyun servisleri, NVR vb port kullanan hizmetlere öncelik tanımlamak için kullanılır.
Asıl sorunun cevabı ise IP bazlı internet hız kısıtlaması için firewall yada otm cihaza ihtiyacınız olacaktır.Güncel modemler üzerinde böyle bir kısıtlama hizmeti var ise benide aydınlatmanızı rica ederim.Esenlikler dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı