Ethernet kartı 1 Gbps desteklemiyor

burakmurat1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. MSI GV72 8RC marka laptopumda "Qualcomm atheros AR8171/8175 PCI-e gigabit Ethernet controller" Ethernet kartı mevcut. Bu kart sanırım 1 Gbps interneti desteklemiyor. Wi-Fi ile yaklaşık 250 Mbps hızlara kadar alırken kabloyu taktığımda maksimum 95 Mbps hızı görüyor. USB 3.0'lı gigabit Ethernet adapter alsam bu problemi çözebilir miyim? Yoksa Ethernet kartım Max 100 Mbps hızı desteklediği için kablolu olarak maksimum 100 Mbps hız mı alırım? Fikir verip yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

1746124700600.png

1746124898108.png

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. MSI GV72 8RC marka laptopumda "Qualcomm atheros AR8171/8175 PCI-e gigabit Ethernet controller" Ethernet kartı mevcut. Bu kart sanırım 1 Gbps interneti desteklemiyor. Wi-Fi ile yaklaşık 250 Mbps hızlara kadar alırken kabloyu taktığımda maksimum 95 Mbps hızı görüyor. USB 3.0'lı gigabit Ethernet adapter alsam bu problemi çözebilir miyim? Yoksa Ethernet kartım Max 100 Mbps hızı desteklediği için kablolu olarak maksimum 100 Mbps hız mı alırım? Fikir verip yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Eki Görüntüle 2482126

Eki Görüntüle 2482132
Kablonuzu kontrol edin bence öncelikle. CAT6 bir kablo ile deneyin.

Eki Görüntüle 2482126

Eki Görüntüle 2482132

Ethernet sürücüsünü güncellemeyi denediniz mi?

MSI'ın sitesinden model girerek driverını indirip yükledim ama sonuç değişmedi. Halbuki kartın adında da Gigabit geçiyor anlam veremedim. 🤷

Gigabit destekli USB to Ethernet alabilirsiniz. Ethernet kartından bağımsız çalışır.

Şu an onu yapacağım gibi duruyor ama Ethernet kartının ismi Gigabit iken nasıl 1000 desteklemez aklım almıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı