Ethernet kendi kendine kopuyor

Olay başladığından beri sayısız kere denedim. Olmuyor. Ve ilginç yanı önceden Speedtest yaparken 300Mbps'den başlar 150ye düşerdi şu an 80-90 civarı geziyor.

Peki internet gidince sadece bilgisayardamı gidiyor internet hocam.

Bilgisayarınızın Ethernet donanımında sorun olabilir.

Sanmıyorum çünkü bu olay başlamadan 1 gün önce Superonline aramıştım. İndirme yaparken diğer cihazlar aşırı yavaşlıyor diye. Orada da bir şey yaptılar ve sonraki gün başladı bu. Tekrar arayıp bunu izah edince yanlış bir şey yapılmamış isterseniz paralı teknik ekip göndereyim dediler.

Peki internet gidince sadece bilgisayardamı gidiyor internet hocam.

Evet Ethernet bağlı cihazlarda gidiyor sadece ve rastgele tamamen. En çok bilgisayarı kullandığım için en bariz o oluyor ve bazen art arda gittiği oluyor. Kabloyu çıkarıp takmadan düzelmiyor.

Sanmıyorum çünkü bu olay başlamadan 1 gün önce Superonline aramıştım. İndirme yaparken diğer cihazlar aşırı yavaşlıyor diye. Orada da bir şey yaptılar ve sonraki gün başladı bu. Tekrar arayıp bunu izah edince yanlış bir şey yapılmamış isterseniz paralı teknik ekip göndereyim dediler.

Evet Ethernet bağlı cihazlarda gidiyor sadece ve rastgele tamamen. En çok bilgisayarı kullandığım için en bariz o oluyor ve bazen art arda gittiği oluyor. Kabloyu çıkarıp takmadan düzelmiyor.

İnternet gidince ayarlardan ağ ve internet kısmına gel ekran görüntüsü at hocam.

normal bir superonline ekibi. modeme reset atmayı deneyebilirsiniz.

Aslında Superonline ekibine abonelik iptal tehdidi uygulayabilirsiniz işe yarıyor.

O duruma doğru gidiyor gibi eğer düzelmezse abonelik iptali yapıp değiştireceğim ama şu an yapamam ve gerçekten sorun teşkil ediyor yani bir anda gidiyor ve internet hızımda da yavaşlama var neredeyse %50 (150'den 80-90a)

Aygıt Yöneticisi'nden internet sürücüsüne sağ tıklayın bende Realtek örneğin sonra özellikler menüsünü açın. Daha sonra gelişmiş başlığı altından enerji tasarrüflu modu devre dışı bırakın ben böyle çözmüştüm.
Birkaç ayar daha yapmış olabilirim ama bu işe yaradı diye düşünüyorum.

İnternet gidince ayarlardan ağ ve internet kısmına gel ekran görüntüsü at hocam.
Merhaba , dediğiniz gibi ss aldım. İlk olarak ağ ve internet kısmının ssini atıyorum.
1720974209300.jpeg

Daha sonra sorun gider dedim ve çalıştı yani internet geri geldi (tekrar gidecek mi bilmiyorum) geri gelince böyle bir şey çıktı karşıma:
1720974257524.jpeg

Sorunu anlamama yardımcı olursanız sevinirim.

Aygıt Yöneticisi'nden internet sürücüsüne sağ tıklayın bende Realtek örneğin sonra özellikler menüsünü açın. Daha sonra gelişmiş başlığı altından enerji tasarrüflu modu devre dışı bırakın ben böyle çözmüştüm.
Birkaç ayar daha yapmış olabilirim ama bu işe yaradı diye düşünüyorum.

Onu denedim daha önce ama işe yaramadı maalesef.

Merhaba, dediğiniz gibi SS aldım. İlk olarak ağ ve internet kısmının ssini atıyorum.
Eki Görüntüle 2252607
Daha sonra sorun gider dedim ve çalıştı yani internet geri geldi (tekrar gidecek mi bilmiyorum) geri gelince böyle bir şey çıktı karşıma:
Eki Görüntüle 2252608
Sorunu anlamama yardımcı olursanız sevinirim.

Onu denedim daha önce ama işe yaramadı maalesef.

Temiz format atmayı dene hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı