Ethernet normal ama Wi-Fi aşırı yavaş

Daha fazla  
Modem hemen bilgisayarın altında ve bilgisayara kablo ile bağlı. O yüzden bilgisayardaki internette 0 sıkıntı var ve gelen hız normal. Ama telefondaki ve Mi Box'daki internetler rezalet durumda. Speedtest yapmak istediğimde bile siteye zar zor giriyorum, test bile yapılmıyor yavaşlıktan.

Bunun sebebi ne olabilir, ne yapsam Wi-Fi düzelir? Router gibi bir şey alıp interneti Mi Box'a kabloyla bağlasam sorun çözülebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle router veya modeminizin marka modelini öğrenmek isterim. Son teknolojileri destekliyor mu diye bir bakalım. Ayrıca internetiniz kaç mbps?

Wi–Fi kanal ve bant genişliği ayarlarınız ne?
Güvenlik duvarı ve diğer ağ trafiğini iyileştirmeye yarıyan açık ve çalışır olan teknolojileri kapatılmasını öneriyorum bunlar modemi boş yere arka planında çalıştırıyor ve yoruyor.

Öncelikle router veya modeminizin marka modelini öğrenmek isterim. Son teknolojileri destekliyor mu diye bir bakalım. Ayrıca internetiniz kaç mbps?

Zyxel VMG1312. Farklı modem öneriniz varsa söyleyebilirsiniz ama bu modemin fiber destekli olması lazım. Çünkü binanın önüne fiber kabloları ve fiber kutusunu bağladılar, yakın zamanda da aktif olur diye düşünüyorum.

Altyapının desteklediği 74 MBPS, bana gelen 66 MBPS civarı.

Evet kötü bir modeminiz var. Yükseltirseniz güzel performanslar alabilirsiniz. Fiber geleceği için derseniz direkt Router önereyim size ben. Ana modemden kablo çekersiniz Router'a. Router üstlenir Wi-Fi yayın işini. Modemin Wi-Fi'ını ise devre dışı bırakırsınız.

Peki ana modem olarak ne önerirsiniz? Bunlardan birini yine de router olarak kullanabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı