Ethernet Port Çoğaltıcı

nogayhan

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2018
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim modemimde 5 port var. Bu bana yetersiz geliyor, port sayımı çoğaltmak için ne almalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi nasıl diyeyim laptopa internet gitmiyor bu aracı modeme bağlayınca gidecekmi ?
Nasıl internet gitmiyor? Switch'i modeme bağladığınızda istediğiniz gibi port sayısını arttırmış olursunuz. Switch'e bağlanan bütün cihazlar ağda paylaşım yapabilir ve internete erişebilirler.
 
Port sayısı yetersiz dedin link attım. Switchi modeme bağlarsan kalan portları da istediğin cihaza bağlayınca sorunun çözülür.
 
Son düzenleme:
Kablosuz VDSL modeminizde Wİ-Fİ (Kablosuz) özelliği etkin mi? Eğer etkin haldeyken bu modem arayüzünden (PC'deki "ağ" kısmından ve bu modem cihazının üzerine tıklanarak) girilip "etkin değil" kısmına getirilmiş ise tekrar "etkin" i işaretleyip modem arayüzünden masaüstü PC'yi kullanırken çıkmanız lazım. Resetlendiği ve ilk satın alınıp size geldiğinde de kablosuza ayarlı olarak (Wİ-Fİ yine etkindir) gelir. Ancak o zaman laptop, tablet, android'e Wİ-Fİ ile internet erişimi sağlanır.

Diğer alıcıların kablosuz modemin veya wireless router'ın gönderdiği Wİ-Fİ' lı bu interneti alıp etkin olarak kullanabilmesi için ; kullanıcı adı ve parolayı bu alıcılarda bir kereye mahsus doğru olarak girmeniz gerekiyor. Bu yapılmamışsa bu alıcılarla nete yine bağlanamazsınız örneğin, buna da dikkat etmeniz lazımdır.

Bu "etkin" kısmı modem arayüzünde işaretli ama modem sadece kablolu (ethernetle) nete sadece kablolu erişimi sağlıyor, kablosuzu çalışmıyorsa, bu ethernet switch'ini de bu yüzden istiyorsanız "wireless adaptörü" cihazına ihtiyacınız olur. Bu cihaz kablolu modemleri kablosuza döndürür. Modeminizdeki 4 adet LAN, 1 adet WAN portlarından herhangi birinden ethernet kablosuyla bu cihazın ethernet girişinden ethernet kablosuyla gireceksiniz, cihaz bunu Wİ-Fİ şeklinde kablosuza kendi içinden dönüştürmüş olacaktır ve bu Wİ-Fİ 'ı diğer tüm kablosuz alıcılara dağıtıp vermiş olacaktır. Satın alınırken bu kablosuz adaptörün satıcıya söylenilecek olan adı "wireless router" dır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı