Ethernet priz çalışmıyor

Astromaly

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir eve taşınacağım. Üst katta data prizi mevcut. Alt kata kadar Ethernet çekilmiş ancak kablosu çalışmıyordu. O kabloyu söküp yerine yeni bir CAT6 kablo çektim. Kablonun bir ucu RJ45 diğer ucu ise priz şeklinde keystone jack olarak bağlı. Ancak hiçbir şekilde sinyal alamıyorum. Hepsini kontrol ettim bağlantılar doğru yapılmış. Türk Telekom ekibi geldiğinde cihazları ile test ettirdim, baştan uç yaptırdım, yeni jack taktılar yine olmuyor. Neleri denemeliyim? Şu an kendim iki tarafı da RJ45 uç yapıp öyle deneyeceğim. Farklı çözüm önerilerine çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Alt katta modem var, üst kata duvariçi kablo ile hat gidiyor. Ancak alt kattan üst kata veri akışı yok. Duvariçi kabloda sorun olabilir mi?

Turk Telekom ekipleri network tester ile eski ve yeni kabloyu test etmişti ve ikisi de aynı hataları verdi. Kabloyu yeni kabloyla değiştirdim o yüzden kablo da sorun olduğunu düşünmüyorum. Değiştirilen eski kabloyu da inceledim, bükülme kırılma yırtılma gibi bir şey yoktu. Uçlarda problem olduğunu düşünüyorum ama hiç emin değilim tekrar baştan yapacağım o yüzden. Test edip yazarım :)

Turk Telekom ekipleri network tester ile eski ve yeni kabloyu test etmişti ve ikisi de aynı hataları verdi. Kabloyu yeni kabloyla değiştirdim o yüzden kablo da sorun olduğunu düşünmüyorum. Değiştirilen eski kabloyu da inceledim, bükülme kırılma yırtılma gibi bir şey yoktu. Uçlarda problem olduğunu düşünüyorum ama hiç emin değilim tekrar baştan yapacağım o yüzden. Test edip yazarım :)
Yeni çektiğiniz kablonun bir ucu rj45 diğer ucu keystone jack değil mi? Keystone jacka rj45 uçtaki aynı renk sıralamasıyla çaktınız değil mi?

Selamlar,

Eve taşınmadan hemen önce bütün bir günümü ayırıp bir şekilde çözdüm. Öncelikle duvar içine kullandığım kablodan (cat6) bir tane daha vardı elimde, onu test ettim ve tam performans çalışmıyordu. Gigabit internete sahibim ama 100mbps'den fazla alamıyordum yani. İlk iş gidip daha bilindik bir marka kablo alıp duvar içi kabloyu değiştirdim. RJ45 uç olan tarafı düzgün bir şekilde çaktım tekrar. Keystone jack olan kısmı da çok dikkatli ve düzgün şekilde tekrar takıp yerlerine monte ettim ve sorun çözüldü. Hangi kısımda tam olarak ne problem vardı bilmiyorum ama duvar içinde kablo hasar almış olabilir. Çözümü bütün her şeyi tekrar değiştirmekte buldum.

Tekrar çok teşekkürler :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı