Ethernet'e bağlanınca Wi-Fi gidiyor

keremugurlu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500X Ekran Kartı: GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC Anakart: Gigabyte B450m Gaming
Ethernet kablosunu bağladığımda evdeki herkesin Wi-Fi çekiyor ancak internet aşırı yavaş oluyor. Sebebini buldum sanıyorum, interneti bütün bilgisayar alıyor hızı kısıtladığımda ise diğer aygıtlar bağlanabiliyor. Default ayarda otomatik görüşme yazıyor, sanırım normalde ayarlaması gerekiyor internet hızını ancak bunu yaptığımda 1GB/saniye yazıyor. Ben internet hızını 100mb/saniye ayarlayınca evde Wi-Fi çalışıyor ancak sabah 6 akşam 6 arası dışında internet hızım 25mb/saniye oluyor ve bunu kullanamıyorum yine.
Otomatik ayarlaması için ne yapabilirim? (Sürücüler güncel ancak kaldırıp yüklemeyi bilmiyorum internet gideceği için kaldırırsam sürücüyü) not: Modemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum laptopa bağladığımda herhangi bir sorun olmuyor sadece benim PC'de oluyor.

Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir ethernet kablosu ile deneme şansınız oldu mu?
Özelliklere gir.
IPv4.
Özellikler.
1609602767260.png

Yapmayı deneyin.

Aygıt yöneticisi.
1609602828925.png

İşaretlediğime sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin. Kutucuk çıkacak tikleyin.
1609602890012.png

Yaptıktan sonra işaretlediğime tıklayın.

Başka bir ethernet kablosu ile deneme şansınız oldu mu?
Özelliklere gir.
IPv4.
Özellikler.
Eki Görüntüle 813372
Yapmayı deneyin.

Aygıt yöneticisi.
Eki Görüntüle 813374
İşaretlediğime sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin. Kutucuk çıkacak tikleyin.
Eki Görüntüle 813377
Yaptıktan sonra işaretlediğime tıklayın.
hepsini yaptım başka bir kablo ile de denedim dün sorunum çözülmüştü ancak bugün aynı yine ve internet hızımı vs değiştirdiğim kısım yok oldu

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 70
hepsini yaptım başka bir kablo ile de denedim dün sorunum çözülmüştü ancak bugün aynı yine ve internet hızımı vs değiştirdiğim kısım yok oldu
Sorun ethernet kablosunun bağlı olduğu modemde olabilir.
İnternet sağlayıcınızın teknik servisi ile iletişime geçin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı