Etik hacker olmak günlük hayatta işe yarar mı?

Soru başlıkta. Sadece şirkette falan çalışmak için mi işime yarar? Yoksa örneğin adres bulma, DDoS'dan korunma, IP bulma vb. işleri kapsar mı? Çoğu kişi "hacker" kavramı için sorduğumu sanacak ama..

Yani bu konularda tam olarak bilgim yok fakat eğer internette bir sıkıntınız olursa işe yarar diye umuyorum örneğin birisi sizin bilgilerinizi çaldı onun IP'sini bulabilirsiniz.

Konuyla ilgili bilgim yok fakat bu tarz kişiler çoğu kodlama dilinden anlayan kişilerdir bu sayede birçok şirkete girebilir ve önemli alanlarda yüksek maaşlarla çalışabileceğini düşünüyorum.

White hat hacker diye bir kavram var, amaçları şirketlerin network sistemlerini sızmalardan korumak zaten. Türkiye’de daha çok bankacılık, sigortacılık sektörlerinde istihdam edildiklerini tahmin ediyorum ama sistem güvenlik uzmanı gibi sıfatları vardır muhtemelen, kimse white hat demez.

Siber güvenlik*

Beyaz şapkalı hacker olarak diyenler de var.

Dünya üstünde en zor bulunan yazılım alanı. Bu alanda arz talebin yalnızca %5 lik bölümünü karşılıyor. Genelde gelişmiş ülkelerde ihtiyaç duyuluyor. Amerika, Almanya, Norveç, İşviçre vb.

Siber saldırı oranları ve hızlı dijitalleşme ile Türkiye de bu ülkelere dahil edilebilir.

Bu alanda uzmanlaşacaksanız iş yapar. Tabi bir siteyi korumak hacklemekten daha zor bir iş onuda belirtim.

Son düzenleme:
Yani bu konularda tam olarak bilgim yok fakat eğer internette bir sıkıntınız olursa işe yarar diye umuyorum örneğin birisi sizin bilgilerinizi çaldı onun IP'sini bulabilirsiniz.

"Etik"

Soru başlıkta. Sadece şirkette falan çalışmak için mi işime yarar? Yoksa örneğin adres bulma, DDoS'dan korunma, IP bulma vb. işleri kapsar mı? Çoğu kişi "hacker" kavramı için sorduğumu sanacak ama.

IP bulma falan onu kaplayacağını düşünmüyorum. Şirkette çalışmak için işinize yarar ama.

Sitelere, uygulamalara vb. ücret karşılığı sızma testi tarzı şeyler yapabilirsiniz. Blog açıp bilgi verebilirsiniz. Danışmanlık yapabilirsiniz. Tabii bunlar için insanlara güvence vermeniz lazım. Bunu da sertifikalar ile yapmalısınız.

Günlük hayatta her türlü işine yarar diye düşünüyorum. Şirkette çalışabilir misin onu bilemem. Nasıl bir eğitim aldığına bağlı. Şirkette çalışamazsan bile evde kendi işini kurabilirsin. Hesabı çalınan ya da sürekli DDoS saldırısı yiyen kişilere belirli bir ücret karşılığında iş yapabilirsin.

Günlük hayatta her türlü işine yarar diye düşünüyorum. Şirkette çalışabilir misin onu bilemem. Nasıl bir eğitim aldığına bağlı. Şirkette çalışamazsan bile evde kendi işini kurabilirsin. Hesabı çalınan ya da sürekli DDoS saldırısı yiyen kişilere belirli bir ücret karşılığında iş yapabilirsin.
Böyle bir iş olabilir fakat şu vergi olaylarını hiç bilmiyorum. Kazandığımız her paranın vergisini ödememiz lazım değil mi?

Böyle bir iş olabilir fakat şu vergi olaylarını hiç bilmiyorum. Kazandığımız her paranın vergisini ödememiz lazım değil mi?

Kişisel hesaplardan gelen paranın vergisini isteyeceklerini düşünmüyorum. Ödemeyi Papara üzerinden yapsınlar. Ben genelde logo tasarımı yaptığım müşterilerimden o şekilde ödeme aldım. İleride umarım vergi cezası yemeyiz 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı