Etik hackerlık için hangi dil önerisi

Mxpyma

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, iyi akşamlar. Bir yandan kendimi C# ile geliştiriyorum ve bir yandan "etik" hackerlık sevüreninde de yol almak istiyorum. Aklımda 2 adet kurs var, 1 adet Python, diğeri ise Linux kullanıyor. Benim gönlüm daha çok Python'dan yana. Python, Linux ve C# arasında imkanım varsa C#'dan da ilerleyebilirim.

Linux.

Python fakat seviye 2 adı var, seviye 1 gibi bir şey bulamadım.

Ve kurs önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hack ile dil pek de bağlantılı değil. Sistemin nasıl çalıştığını bilmeli, bilgisayar gibi düşünebilmelisin.

Dil olarak, her dile hakim olacak kadar bilgisayar bilgisi ve en az birkaç dilde istediğini yazabilme özgürlüğü gerekli.

Kursları karşılaştırma seviyenden bile temel veya daha az bilgisayar bilgin olduğu söylenebilir.

Bir sistemde akmak için, önce sistemi en ince ayrıntısına kadar inşa etmeyi öğrenmelisin. Bu kurslar falan cacık.

Kursun adını Script kiddie olma kursu olarak değiştirmeleri gerekiyor.

C diliyle başlayabilirsin, işletim sistemleri mimarisini iyi öğrenmelisin. Bellek nedir, programlar bellek üzerinde nasıl yürütülür, buffer overflow nedir, stack nedir vs... gibi temel kavramları da yavaş yavaş C ile haşır neşir oldukça öğrenirsin. Çok detaylı bir konu yaz yaz bitmez....

Kursun adını script kiddie olma kursu olarak değiştirmeleri gerekiyor.

C diliyle başlayabilirsin, işletim sistemleri mimarisini iyi öğrenmelisin. Bellek nedir, programlar bellek üzerinde nasıl yürütülür, buffer overflow nedir, stack nedir vs... Gibi temel kavramları da yavaş yavaş C ile haşır neşir oldukça öğrenirsin. Çok detaylı bir konu yaz yaz bitmez...

C yerine C# olmaz mı? Yanlış bilmiyorsam çok daha kapsamli.

Nasil calistigini bilmedigin seyi hackleyemezsin, binlerce component'ten olusan isletim sistemlerini kenara koy, 20-30 parcadan olusan bir sistemin nasil calistigini anlaman dahi bu egitim serilerinin suresinden daha cok zaman ister ( ~15 saat )

15 saatte kol saatinin bile nasil calistigini ogrenemezsin.

Yeni baslayanlardaki isletim sistemi yazayim, yapay zeka ogreneyim, hacker olayim, yesil terminalli linux costurayim hezeyanini az cok anlayabilsem de emeklemeden kosmak kariyeriniz icin yapabileceginiz en tehlikeli seylerden birisi. Saman alevi gibi parlar, 6 ayi gormeden birakirsiniz.

Bu tarz kurslarda sadece dersi veren kazaniyor. 2 brute force password kiran program kullanmayi gostermesini yeterli zannediyorsunuz.

Merhaba, iyi akşamlar. Bir yandan kendimi C# ile geliştiriyorum ve bir yandan "etik" hackerlık sevüreninde de yol almak istiyorum. Aklımda 2 adet kurs var, 1 adet Python, diğeri ise Linux kullanıyor. Benim gönlüm daha çok Python'dan yana. Python, Linux ve C# arasında imkanım varsa C#'dan da ilerleyebilirim.

Linux.

Python fakat seviye 2 adı var, seviye 1 gibi bir şey bulamadım.

Ve kurs önerilerinizi bekliyorum.

Kendini en rahat hissettiğin dil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı