Etik hackerlik kursu önerisi

Yasakmış hocam, paylaşım yapamıyorum maalesef 🙁

Yine de teşekkür ederim hocam. İsterseniz nereden edindiğinizi paylaşabilirsiniz belki kendi imkanlarımla bulurum.

@cafyon hocam az önceki konuda bahsettiğiniz kitaplar ilgimi çekti de önerir misiniz acaba? Sıfır bir insan için. Veya önerdiğiniz başka kitaplar da olabilir.

Şu anlık ilgimi çekenler:

Son düzenleme:
Yine de teşekkür ederim hocam. İsterseniz nereden edindiğinizi paylaşabilirsiniz belki kendi imkanlarımla bulurum.

@cafyon hocam az önceki konuda bahsettiğiniz kitaplar ilgimi çekti de önerir misiniz acaba? Sıfır bir insan için. Veya önerdiğiniz başka kitaplar da olabilir.

Şu anlık ilgimi çekenler:
Eminim ki Sosyal'de daha anlamlı yorum yapacak arkadaşlar vardır.
Bu kitap, bir referans kitap, hatta ansiklopedi niteliğinde. Başlıklar öyle ki... SQL injection da var, tek başına USB de. Neden? Siber güvenliğe konu olan, olabilecek her şeyden bahsetmeye gayret edilmiş.

Konu başlıklarına mesai harcamalısınız. Kimi konularda tek satır kod olsa bile, o kodu deşip kavrama yoluna gitmeli, benzerini, daha genelini, yerine göre daha özelini kendiniz yazmaya çalışmalısınız.
Bu kitapta anılan başlıkardan... onlarca, belki yüzlerce... o başlıklar özelinde kitap, belge... hazırlanabilir.

Eminim ki Sosyal'de daha anlamlı yorum yapacak arkadaşlar vardır.
Bu kitap, bir referans kitap, hatta ansiklopedi niteliğinde. Başlıklar öyle ki... SQL Injection da var, tek başına USB de. Neden? Siber güvenliğe konu olan, olabilecek her şeyden bahsetmeye gayret edilmiş.

Konu başlıklarına mesai harcamalısınız. Kimi konularda tek satır kod olsa bile, o kodu deşip kavrama yoluna gitmeli, benzerini, daha genelini, yerine göre daha özelini kendiniz yazmaya çalışmalısınız.
Bu kitapta anılan başlıkardan... Onlarca, belki yüzlerce... O başlıklar özelinde kitap, belge... Hazırlanabilir.

Bende aslında tam olarak söylediğiniz gibi bir kitap arıyorum. Her şeyin işleyişini öğrenmek istiyorum ağların nasıl çalıştığından tutun kablosuz bir cihazın nasıl çalıştığına kadar... Çok kapsamlı bir konu olduğunun farkındayım tek kitaba indirgenemeyeceğinin de. Yine de bir yerden başlamak gerekiyor (en azından işleyişin nasıl olduğunu ve nelerin bu başlıklar altında araştırılması gerektiğini). Eğer öneririm derseniz sipariş edeceğim.

Ayrıca Linux ile ilgili güvenlik vs gibi bilgiler de edinmek istiyorum bununla ilgili beğendiğiniz kitaplar varsa önerilerde bulunabilirsiniz. Teşekkür ederim.

Bende aslında tam olarak söylediğiniz gibi bir kitap arıyorum. Her şeyin işleyişini öğrenmek istiyorum ağların nasıl çalıştığından tutun kablosuz bir cihazın nasıl çalıştığına kadar... Çok kapsamlı bir konu olduğunun farkındayım tek kitaba indirgenemeyeceğinin de. Yine de bir yerden başlamak gerekiyor (en azından işleyişin nasıl olduğunu ve nelerin bu başlıklar altında araştırılması gerektiğini). Eğer öneririm derseniz sipariş edeceğim.

Ayrıca Linux ile ilgili güvenlik vs gibi bilgiler de edinmek istiyorum bununla ilgili beğendiğiniz kitaplar varsa önerilerde bulunabilirsiniz. Teşekkür ederim.
Yalnız bu kitap, kendi başına çok öğretici bir kitap değil. Siber güvenlik diyarında neler varmış, onları eksiksizce sunmaya çalışıyor. Yani bir teknik, akademik, ders türü Matematik kitabı değil de... matematik nedir, onu anlatan bir kitap gibi. Elbette ki sizin verdiğiniz emek sizi diğer alanlara götürecek.

Yalnız bu kitap, kendi başına çok öğretici bir kitap değil. Siber güvenlik diyarında neler varmış, onları eksiksizce sunmaya çalışıyor. Yani bir teknik, akademik, ders türü Matematik kitabı değil de... Matematik nedir, onu anlatan bir kitap gibi. Elbette ki sizin verdiğiniz emek sizi diğer alanlara götürecek.

Demek istediğinizi anladım hocam. Yine de araştırmayı seven biriyimdir az veya çok faydası olacağını düşünüyorum. Sonuçta armut piş ağzıma düş olmuyor :). Tekrardan teşekkürler iyi akşamlar.

Maalesef hocam... Bahsetmek istediğiniz bir şey varsa sorun yok konunun amacı zaten öneri yapmak. Her türlü öneriye açığım.
Ooff... tamamdır :)
Kitap adları paylaşacaktım da. Kendimce meta-bilgi gibimsi içerik var adlarında. Şikayete konu olmasın sonra. Hani... KitapAdı /Vol./ "Alt adı" ·DüzenlenmeSayısı· <Yazar> ⟦Senesi⟧ |ISBN| gibisinden...

Temizleyeyim onları da, öyle paylaşayım.

Ooff... Tamamdır :)
Kitap adları paylaşacaktım da. Kendimce meta-bilgi gibimsi içerik var adlarında. Şikayete konu olmasın sonra. Hani... KitapAdı /Vol./ "Alt adı" ·DüzenlenmeSayısı· <Yazar> ⟦Senesi⟧ |ISBN| gibisinden...

Temizleyeyim onları da, öyle paylaşayım.

Tamamdır hocam beklemedeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı