Etkin olmayan Windows 8.1 Windows 10'a yükseltirilirken etkileştirme atlanabilir mi?

Sürücülerimin Windows 8.1 desteklemdiğini öğrendiğimden dolayı Windows 10'a geçmem gerek ama Windows etkin değil. Yükseltilirken etkinleştirme isterse atlayabilir miyim?
@The Shorekeeper Windows 8.1 etkinleştirmemde yardımcı olmuştun, yine bildiğin bir key var mı?

Windows 10 kurulurken key istemiyor hocam. Atlama seçeneği mevcut.

Yükseltme aracıyla yükseltmeye çalıltım. Generic key ile o kısmı atladım ama sonra kurulum başarısız oldu dedi. Başarısız olmaması için ne yapmalıyım?

Windows 10 ISO dosyasını indirip flash belleğe yazdırın. Ardından yine bilgisayarı USB ile başlatın. Kurulum ekranında özel seçeneğini değil, yükselt seçeneğini seçin. Olmazsa temiz kurulum yaparsınız (ki tavsiyem budur.)

@The Shorekeeper mecburen öyle yapacağım ama HDD'nin sağlığı açısından yükseltmek istiyordum. Temiz kurulumun ne gibi farkı olur?

Ve Windows 8'i yazdırdığı gibi mi yazdırayım.

Temiz kurulum gerisinde kalıntı bırakmaz. Bebek gibi Windows tekrar doğar.
Ayrıca bir format attınız diye HDD'ye bir şey olacağını düşünmüyorum.

@The Shorekeeper anladım 😞, yarın yine format atacağım o zaman.

Öncelikle yine Windows 8, 1'i yazdırdığı gibi mi yazdırayım? Daha sonra yine aynı USB'yi kullanacağım için tekrar taktığımda 1. sıraya geçer mi?

Tekrar 1. sıraya almanız gerekebilir. Ayrıca evet aynı şekilde yazdıracaksınız.

Not: Ben yatıyorum. Sabaha kadar attığınız mesajları göremeyeceğim.

Kanka, ben yükselttim ve istemedi etkinleştirme. Git Microsoft'un sitesinden indir kur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı