ETS 2 / ATS - 3 ekran kurulumu nasıl yapılır?

İşletim sistemi
Windows 11

yasingunaydin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Bilimci
Merhaba arkadaşlar,

ETS 2 / ATS oynarken sağ ve sol aynaları görebilmek için sürekli mouse ile etrafa bakmak veya başka ayarları kullanmak zahmetli geldiğinden 3'lü ekran kurulumunu kendimce fazla maliyetli olmadan çözmeye çalıştım. Normal senaryoda aynı monitörden 3 tane yan yana koyarsınız, NVIDIA Surround'dan gerekli ayarları yaparsınız ve her şey cuk diye yerine oturur. Ama benim senaryomda durum çok farklı ve en önemli yerde takıldım. Şimdi nasıl bir kurulum yapmaya çalışıyorum aşağıda anlatacağım.

Öncelikle ana monitörüm 27" 1440p 144Hz özelliklere sahip.
Sağ ve sol tarafa yerleştirmek istediğim monitörler ise veout V1 model 16" 1920x1200 çözünürlüklü 60Hz monitörler.

Piyasada bu monitörü görünce neden alıp monitörümün sağ ve sol tarafına yerleştirip ekranı genişletmeyeyim ki diye düşündüm. Bu noktada benim senaryo genelden biraz ayrılıyor.

Şimdi bu senaryoda nereye kadar ilerleyebildim ondan bahsedeyim.

Her iki taşınabilir monitör de ekran kartıma (3070 Ti) bağlı ve Windows üzerinde 3 ayrı ekran olarak görünüyor. Ancak bu monitörleri 16" ve çözünürlükleri gereği yatay yerine dikey olarak koyarsam hemen hemen 27" ekranın boyuyla eşitleniyorlar. Bu şekilde yerleştirip genişletme yapabilirsem daha iyi bir deneyim olacağını düşünüyorum.

Ama NVIDIA Surround monitörleri ya dikey ya da yatay olarak ayarlamaya imkan tanıyor. Yani ortadaki monitör yatay, diğer iki monitör dikey şekilde Surround etkinleştirilemiyor. Bu noktada takıldım, bayağı bir araştırma yaptım ancak genelde hep 3'lü yatay kurulumları gördüm. Benim gibi bir kuruluma çok rastlamadım. Bu noktada nasıl ilerleyebilirim görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı