ETS 2 "DLC" ne anlama geliyor?

Hocam DLC alırsanız oyunun haritası daha büyük oluyor oyundan biraz daha fazla zevk alırsınız.
 
Ücretli harita, aksesuar araba boyası vs.
 
Oyuna eklenen ekstra özellikler denebilir. Bunu da DLC adı altında ya paralı ya da ücretsiz olarak veriyorlar. SCS Software için konuşacak olursak da DLC işini çok seven firmadır çünkü iyi kazandırıyor. Getirdikleri DLC'ler ile ETS'nin üçüncü oyununu çıkarmaya gerek duymadılar. Çıkarsalar belki de DLC kadar satmayacak.
 
Downloadable Content(DLC), oyunu pazarlayanların bazı ilave özellikleri ayrıca ve sonradan verdiği "indirilebilir içerik" oluyor. Eskiden expansion pack dediğimiz şeyler vardı ama DLC daha geniş bir kavram oluyor. Küçücük detaylar bile DLC olarak verilebilir. Amacı değişir. Kimi şirketler oyunu diri tutmak ve düzenli bir para geliri ile ömrünü uzatarak yeni şeyler eklemek için yapar. Kimi şirketler de aç gözlü olup daha fazla para kazanmak için yapar. DLC denen seçeneklerin büyük bir kısmı ücretlidir ve genelde çoğu kullanıcının ilgisini çekecek şeylere sahiptir. Bazıları ise herkese gerekli olmadığı için oyunun indirme ve diskte kapladığı boyutu azaltmak için ayrıca ücretsiz DLC yapılabilir.

Euro Truck Simulator 2 oldukça geniş bir DLC havuzuna sahip ve çok sık olmasa da yenileri geliyor. Bu oyunu alıp oynayacak olanların öncelikle harita genişleten DLC seçeneklerine odaklanması gerekiyor. ProMods gibi eklentiler tüm haritanın açık olması şartını taşıdığı gibi böyle işlere girilmese bile oyundan alınan keyfin artması ve oyunun doğası gereği haritanın geniş olması önemlidir. Yeni mekanlar, farklı iş verenler ve taşınacak yeni tür yükler getirebilir. Hiç DLC alınmadığında; Almanya, Belçika, Hollanda, Büyük Britanya, Lüksemburg, Avusturya, İsviçre tam olarak mevcut. Fransa'nın doğusu, Polonya'nın batısı, İtalyanın kuzeyi, Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı ve Slovakya'dan küçük bir parça da yer alıyor. Geri kalan yerleri ve daha fazlası için hangi DLC'yi alman gerektiğini aşağıdaki haritadan görürsün. Altını çiziyorum harita DLC'siz ETS 2 olmaz. Paran yettiği kadar çok harita DLC'si al. İçeriden dışarıya doğru almak daha mantıklıdır. Mesela Italia ve Scandinavia tekil olarak ele alındığında güzeldir. Going East içlerinde tekil olarak en kötüsü ama Road to Black Sea için gerekli. Ayrıca Baltık ve Balkan ülkeleri için alternatif yol açar. Benzer durum İspanya, Portekiz için de geçerli. Iberia DLC'si alınmadan önce Viva La France almak daha mantıklı. İberya'ya kara yolundan ulaşımı açar. Diğer DLC'ler için ekstra soru olursa cevaplarım. Haritalardan sonra yük türlerini arttıran kargo paketi ve sonra modifiye içeriklerine geçebilirsin.

yj570en7feub1.jpg
 

Geri
Yukarı