Çözüldü ETS 2 şehir içinde ani FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cellman3092

Decapat
Daha fazla  
ETS 2 şehir içinde ani FPS düşüşü ve GPU kullanımı düşüyor. ATS durum aynı.

Çözüm

Ayarlar en yüksekte daha önce olduğu gibi ölçeklendirme 400'te sadece ayna mesafesini en düşüğe aldım. %99 sabit ekran kartı kullanımıyla yağ gibi akıyor hocam. Ayrıca ekran kartı kullanımı sabit olduğu için FPS artışı oldu. Sorun kesinlikle oyun ile alakalı olduğunu anlamış oldum. Sorunun kaynağı çok saçma lakin çözüldü.
Ayna mesafesi baya FPS'i etkiliyor evet, ayar düşürmüşsün ama yani yapacak bir şey yok. Ayna mesafesini düşürmeyi sevmiyorum ama dediğiniz gibi FPS olarak çok etki ederse ben de bu şekilde kullanırım bu ayarı belki, birazdan deneyip yazarım benim sonucumu da.

Bu arada ben ölçeklemeyi %400 yapınca ekran kartı kullanımı tabi ki artıyor ama %100 ölçeklemede 80 Watt civarı %400'de ise 170 Watt civarı güç tükettiği için ekran kartını yormak ve ısıtmak istemiyorum

Ayna mesafesi ayarı bence iyi optimize edilmemiş. Bende çözünürlük 400 yapmak zorundayım. GPU kullanımı için ama çözünürlüğü 200 yapınca GPU kullanımı ve FPS düşmüyorsa sorunun kaynağı kesinlikle ayna mesafesi.
Ölçeklendirme çözünürlüğü 200 yaptım. FPS 260'a çıktı. GPU kullanımı hala %99'da sorun kesinlikle ayna mesafesi arkadaşlar.

Şimdi ben de ayna mesafesini düşürdüm ve kalitesini de düşürdüm, İstanbul'da 60 FPS civarı alırken 85'e çıktı kabin içi kamerada. Demek ki kabin içinde FPS'i mahfeden ayar gerçekten buymuş. 2 kamerasındaki FPS'im değişmedi, sadece kabin içi kamerada FPS'im arttı. Aynaları düşük mesafe olarak idare edeceğiz artık, kazanılan FPS fazlasıyla değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…