ETS 2 yeşil çizgi ve oyun donması

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 9800 GT
Anakart
G41M-P21
İşlemci
Intel(R) Xeon(R) CPU
Arkadaşlar ETS 2 oynuyordum tam kamyon sürerken yeşil çizgiler gelmeye başladı 10 saniye sonra oyun dondu ve çöktü. Çözümü yok mu? (sadece ETS 2'de oldu)
Sistem özelliklerini yazdım.

Dosya Ekleri

• IMG_20230822_015801_071.jpg
    IMG_20230822_015801_071.jpg
    245 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230822_015801_094.jpg
    IMG_20230822_015801_094.jpg
    212,3 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. sürücü güncellemeleri: ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eğer güncel değillerse, en son sürücüleri indirip yüklemeyi deneyin. ETS 2 gibi oyunların düzgün çalışabilmesi için güncel sürücüler önemlidir.
  2. ısınma sorunları: bilgisayarınızın aşırı ısınması oyunun donmasına neden olabilir? İşlemci ve ekran kartının sıcaklıklarını izlemek için ücretsiz bir program kullanarak kontrol edin. Eğer aşırı ısınıyorlarsa, iç temizliğini yapmayı ve termal macunlarını değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
  3. oyun ayarları: oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Düşük grafik ayarlarında oynarken sorun yaşamıyorsanız, ekran kartınızın oyunun yüksek grafik gereksinimlerini karşılayamamış olabileceğini gösterir.
  4. bellek sorunları: RAM'inizde sorun olabilir. Bellek hataları oyunların çökmesine neden olabilir? Windows'un bellek hatalarını tespit etmek için sahip olduğu bellek tanılama aracı'nı kullanabilirsiniz.
  5. oyun dosyalarının bütünlüğü: oyunun dosyalarında bozulma olabilir. Steam gibi platformlarda oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama seçeneği vardır. Bu seçeneği kullanarak oyun dosyalarını kontrol edebilirsiniz.
  6. donanım uyumsuzluğu: eğer ekran kartınız veya diğer donanım bileşenleriniz oyunun gereksinimlerini karşılayamıyorsa, bu tür uyumsuzluklar sorunlara neden olabilir?
  7. sürücü çatışmaları: farklı donanım ve yazılım bileşenlerinin arasında sürücü çatışmaları yaşanabilir. Bilgisayarınızda son yüklediğiniz yazılımları ve sürücüleri gözden geçirin.
  8. oyun güncellemeleri: ETS 2'nin en son güncellemelerini kontrol edin. Oyun geliştiricileri, performansı artıran ve hataları düzelten güncellemeler yayınlayabilirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı