EU4 koalisyon nasıl dağılır?

Yer
Aksaray
Daha fazla  
1746379255222.png
Durum bir şekilde buna geldi. Normalde Polonya ve İngiltere ile müttefiktim o yüzden pek korkum yoktu ama onlar da bozup koalisyona girince biraz korkutmuyor değil. Quality ve Quantity idealarım var ve maddi açıdan hiç sıkıntı çekmiyorum. Yine de hepsi birleşirse büyük sıkıntı yaşarım. Beklemek dışında bir seçeneğim var mı? Çünkü şu an Kilwa bile koalisyonda ve elim kolum bağlı oturuyorum. İdealarımdan birini silip kolonicilik yapmam mantıklı olur mu?
Bu arada ülkeler ile agressif expension yüzünden -70 ile -350 arası ilişkim var. Yıllık 3 4 artıyor bunu beklersem bitmez gibi.

Bekleyerek bitmez bu, yakınlarında müttefiklik kurup koalisyonu dağıtacak kadar güçlü bir ülke de yok gibi. Koalisyonun patlamasını bekleyip savaşlardaki muharebeleri kazanarak en azından white peace yapmak mantıklı olabilir, AE'yi sıfırlamaz ama koalisyon küçülecektir.

Eki Görüntüle 2484215
Durum bir şekilde buna geldi. Normalde Polonya ve İngiltere ile müttefiktim o yüzden pek korkum yoktu ama onlar da bozup koalisyona girince biraz korkutmuyor değil. Quality ve quantity idealarım var ve maddi açıdan hiç sıkıntı çekmiyorum. Yine de hepsi birleşirse büyük sıkıntı yaşarım. Beklemek dışında bir seçeneğim var mı? Çünkü şu an kilwa bile koalisyonda ve elim kolum bağlı oturuyorum. İdealarımdan birini silip kolonicilik yapmam mantıklı olur mu?
Bu arada ülkeler ile agressif expension yüzünden -70 ile -350 arası ilişkim var. Yıllık 3 4 artıyor bunu beklersem bitmez gibi.

-350 olanları yıkılana kadar savaşıp yoketmeniz lazım muhtemelen :D.

Bu koalisyon için ise yapabileceğiniz en iyi şey koalisyondakilerin müttefiklerini saldırıp onları co-belligerent yapmadan savaşmak, sonrasında hızlı bir ateşkes ile koalisyondan çıkmaya zorlamış olursunuz.

Bir de -70 olanlar ile +50 ilişkiye ulaşmayı hedefleyebilirsiniz, hemen çıkmazlarsa kaydedip çıkıp yeniden açın oyunu, direk çıkarlar koalisyondan o zaman.

Bir kere koalisyon dağıldıktan sonra da girebilecek ülkeler ile sürekli savaşıp bir daha bir araya gelebilmelerini engellemeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı