EU4 Osmanlı Taktikleri

Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Mali Müşavir
Arkadaşlar oyunu biliyorum, yaklaşık 250 saatim var ancak bir arkadaşla baya try hard oyun atıyoruz. Osmanlı'da verebileceğiniz taktikler nelerdir? Yani çoğunu biliyorum ama yine de yazarsanız sevinirim. Bir de sizce hangi ideaları almam lazım?

Ben Osmanlıyım, arkadaş Fransa. O daha çok dimlomatik ilişkilerle yeniyor beni.

-İstanbul fethini asla geciktirme, savaş nedeni alana kadar Candaroğulları'nı ortadan kaldırırsan iyi olur. Fezzan' ı vassallaştırmaya çalış böylece Kuzey Afrika'yı hızlıca fethedebilirsin, Avrupa tarafında aşırı agresif olma ama Eflak, Sırbistan ve Bosna'yı Macaristan ve Venedik'e kaptırma. Erkenden Napoli'ye Saldırman senin yararına olacaktır, ama bu savaş için iyi hazırlanmam lazım. Özellikle Memlük, Polonya-Litvanya, Avusturya, Macaristan, Moskova, Kastilya ve Aragon' un gelişmesine izin verme. Çünkü onlar gelecekte Osmanlı' yı fazlaca zorlayan ülkeler olacaklardır. Kırım'ı erkenden himayen altına almaya çalış, Rusya tarafına genişle, Moskova gelişip Rusya'yı kurmamalı. İran, Hindistan, Arabistan, Rusya, İtalya taraflarına genişlemeyi ihmal etme. Akdeniz ve Karadeniz'de Galley kullanman senin yararına olacaktır, ama diğer gemileri donanmanda ihmal etme. Monarch puanlarını dikkatli kullan ve advisor kullanmaya çalış

-İdeaları oyun durumuna göre seçmelisin. Bundan dolayı fazla yardımcı olamayacağım. Ama Bana soracak olursan: Humanist, Administrave, Trade, İnfluence, Espionage, Quality, Quantity ve Defensive İdealarını kullanabilirsin. Ama bu sadece bir öneri. İdealarını kendin belirlemelisin bunun için tüm İdeaları iyice araştırmalısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı