Evet arkadaşlar merhabalar. Biliyorum bu konuda çok başlık açıldı ama gerçekten ben her yolu denedim ve çare bulamadım.
Windows 10'da Europa Universalis 4 ve Crusader Kings 2 oyunlarında bu hatayı alıyorum ve nedeninin net Framework olduğuna eminim. Çünkü yabancı forumlarda vs. aynı sorunu yaşayan insanları gördüm ve hatta Türkçe bir forumda da gördüm. Sorun sanırım eksik yazılımdan kaynaklı fakat DirectX, Visual c++ adlı iki yazılımı da kurdum. Daha doğrusu önceden kuruluydu ve diğer oyunlarda bir sıkıntı yaşamadım. Bu oyunlar Netframework de gerektiren oyunlar fakat bildiğiniz gibi Win10'da son sürüm kurulu olarak bulunuyor ve herhangi bir sürümü sonradan kuramıyoruz.
Sorum şu, Framework'un eski bir sürümünü kurabilir miyim, veya eski bir sürümü aktif edip yenisini devre dışı bırakabilir miyim?
Download dedikten sonra hem vcredist_x64.exe hem de vcredist_x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.
Download dedikten sonra hem vc_redist.x64.exe hem de vc_redist.x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.
Merhaba, çalışmayan oyunların veya uygulamaların neden çalışmadığını çözmek için yepyeni bir yöntem ile daha karşınızdayız: Process Monitor! Bu yöntemi daha önce Sosyal'de burada FIFA 15 için kullandık ve %100 başarıya ulaştık. Adım adım nasıl bir Process Monitor raporu oluşturulur bakalım...
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Download dedikten sonra hem vcredist_x64.exe hem de vcredist_x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.
Download dedikten sonra hem vc_redist.x64.exe hem de vc_redist.x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.
Aynısını 20-30 Dakika önce yaptım forumda gezinirken görmem üzerine. Bir etkisi olmadı. İndirdim fakat kuramıyorum zaten güncel sürümü kurulu diyor. Tamamiyle kaldırıp kurabilirim isterseniz?
bunları sildim. Ardından Program kaldırdan Visual C++'ın 2013 ve 2015 sürümlerini kaldırdım ve ardından verdiğiniz linkten indirdim kurdum. Sorunum çözüldü teşekkürler.