Paradox, EU4'ü daha ne kadar sömürür bilmem ama bence daha pek DLC çıkaracak içerik kalmadı. Victoria 3 ve CK3 çıktıktan sonra da fark ettim ki oyun iyice eskimiş hissettiriyor ve yıllardır oynayan oyuncular için oyunda yapılacak şey de kalmadı. Kendi fikrim birkaç seneye yeni bir Europa Universalis oyunu duyuralacağından yana. Tabii bunlar kendi fikirlerim. Oyun 125 dolar olunca da göz önünde bulundurulması gerek diye düşündüm.
HOI4 için ise durum farklı. Tüm DLC'ler ile 40 dolara geliyor ve daha da DLC çıkar. Onu alabilirsiniz. Bunlara rağmen EU4 alacaksanız alın. DLC'leri alsanız da muhtemelen yeni oyun çıkana kadar olan abonelik fiyatına yakın ya da biraz daha pahalıya gelmiş olur. Almanız daha mantıklı olur derim.
Epic'i hiç sevmem ama atölye olmaması size sorun olmayacaksa EU4 Ultimate Bundle oradan alırsanız
563 TL (Steam fiyatı 125 dolar). Empire Bundle ise 404 TL. Aklınızda bulunsun. Epic'ten alacağıma başka yollarla oynarım orası ayrı.
Bir diğer yöntem ise üsttekilerin de belirttiği gibi malum yollarla oynamak. Orada tercih size kalmış. Eskiden yapardım ve sorunsuz online oynanırdı. Sonra DLC'leri aldım. Fiyatı düzgün olsa tamam öyle oynamasın millet ama 125 dolar nedir ya? Asla değmez.