Ev Arkadaşıyla İnternet'i Kayıpsız Paylaşmak

Emrergnc

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşımla eve yerleştiğimiz zaman ayrı odalarda İnternet'i en verimli nasıl dağıtabiliriz? Ayrı ayrı ethernet kablosu mu çekmeliyiz yoksa ayrı bir modem ya da çoğaltıcı tarzı bir şey mi kullanmalıyız? Dizüstü bilgisayar kullanacağız.

Arkadaşımla eve yerleştiğimiz zaman ayrı odalarda İnternet'i en verimli nasıl dağıtabiliriz? Ayrı ayrı ethernet kablosu mu çekmeliyiz yoksa ayrı bir modem ya da çoğaltıcı tarzı bir şey mi kullanmalıyız? Dizüstü bilgisayar kullanacağız.

Kayıp illaki olacaktır. Kablolu/Kablosuz minimum kayıp için powerline öneririm.

Wi-Fi modemle aranda fazla mesafe yokken bile ethernetten daha az hız verecektir diye düşünüyorum. Ethernet ile bağlanmak sizin için sorun değilse rahatlıkla powerline kullanabilirsiniz.

Wi-Fi 'da istersen modemin dibinde dur, her türlü kayıp var.

WiFi ile bağlantıda kopma ve dalgalanma sorunları olabilir. Ethernet her zaman daha iyidir. İkiye bölme konusunda aklıma bir şey geldi fakat saçma olacağını düşünüyorum. Bir program aracılığı ile maks. indirme ve yükleme hızını her iki bilgisayarda da yarıya limitleseniz?

Oyunlarda dalgalanma istemediğimiz için olabilecek en stabil çözümü arıyoruz. Ne kadar az kablo o kadar iyi. Powerline önerileriniz için teşekkür ederim, biraz araştırdım onu; aradığım şey diyebilirim.

Powerline önerileriniz için teşekkür ederim, biraz araştırdım onu; aradığım şey diyebilirim.
Powerline kullanan birisi olarak söylüyorum ki, daha önceden ethernet kablosu ile doğrudan internete bağlanıyordum, şimdi powerline'dan ethernet kablosu çekiyorum ve aralarında hiçbir fark yok. Hem hız testlerinde hem de ping testlerinde fark yok.

Powerline kullanan birisi olarak söylüyorum ki, daha önceden ethernet kablosu ile doğrudan internete bağlanıyordum, şimdi powerline'dan ethernet kablosu çekiyorum ve aralarında hiçbir fark yok. Hem hız testlerinde hem de ping testlerinde fark yok.

Powerline modemden direkt çıkış almış gibi getiriyor neredeyse. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı