Ev Bilgisayarı Minecraft Sunucusu Olarak Kullanılabilir mi?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim arkadaşım Minecraft orta çağ temalı bir rol play sunucusu açacak şu an harita yapılıyor. Evinde de eski bilgisayarı var biz bu bilgisayarı sunucu olarak nasıl kullanabiliriz?
Sunucunun kasmaması ve donmaması için bilgisayarın hangi parçalarını yükseltmeliyiz?
Bilgisayarın özrlliklerini söyleyince yazacağım.

Merhaba arkadaşlar, benim arkadaşım Minecraft orta çağ temalı bir rol play sunucusu açacak şu an harita yapılıyor. Evinde de eski bilgisayarı var biz bu bilgisayarı sunucu olarak nasıl kullanabiliriz?
Sunucunun kasmaması ve donmaması için bilgisayarın hangi parçalarını yükseltmeliyiz?
Bilgisayarın özrlliklerini söyleyince yazacağım.
Onun yerine sunucu alsanız daha mantıklı olmaz mı?

Upload hızınıza bağlı olmakla birlikte port yönlendirme yaparak açabilirsiniz. Carrier grade NAT üzerinde olmamanız yeterli.
Donanım olarak Minecraft için single thread performansı yüksek işlemci ve bol bol RAM gerekli.

İnternet trafiği yoğun kullanılacak. Evde yaşanılan internet yavaşlığı ve kesintisi sunucuya zarar verebilir. Ayrıca sistemin gereksinim duyduğu ram ve işlemci gereksinimi oyuncu sayısına göre değişecektir. Masraftan kaçarken daha büyük masraflara girebilirsiniz. Sunucu satın almanız en sağlıklısı.

Ben 4GB Ram'le 30 kişilik server yönettim işlemciyi hatırlamıyorum.
4GB bellek orta ölçek bir sunucu için elbette yeterli ancak bir RPG sunucusunda olacak eklentiler ve büyük harita oldukça fazla işlem gücü isteyecektir.
Hangi parçaları yükseltmelisiniz? Bellek. En az 16 GB bellek koymalısınız ki, hem oyuncular drop yemesin, hem sunucu çökmesin. Ayrıca upload en az 3-4 Mbps olmalı. Bir de güzel bir gelir. Sistem sürekli açık duracak, elektrik bedava değil. :)
3-4Mbps ile taş çatlasa 20 kişiyi alabilir.

4GB bellek orta ölçek bir sunucu için elbette yeterli ancak bir RPG sunucusunda olacak eklentiler ve büyük harita oldukça fazla işlem gücü isteyecektir.
Eskiden RPG sunucu mu vardı?
Biz Facation ,Hunger Games sunucusu vardı birde o zaman eklentiler o kadar RAM yemiyordu şimdi tam bilmiyorum eklentiler ne kadar RAM yiyor.

Ben Raspberry Pi 3 ile yapmıştım ama Superonline statik ip vermediği için çok sıkıntı çıkarıyordu. Hiç durmadan configten ip adresini değiştirmek gerekiyordu😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı