Ev değişikliği sonrası kedide aşırı stres var

bursali

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2019
Mesajlar
2.169
Çözümler
13
Yer
Bursa
2 gündür ev taşıyoruz. Kedimizi ancak dün getirebildik çünkü evin ona uygun hale gelmesi gerekiyordu. İlk gün saklanıp kendini yavaş yavaş alıştıracağını biliyordum fakat tahmin ettiğimden daha kötü bir durumda. Kedimiz zaten basık burnu nedeniyle solunum sıkıntısı çekmekte. O kadar korkuyor ki hızlı hızlı nefes alıp verirken tabiri caizse köpek gibi dili dışarıda aşırı bir hırıltı sesi çıkararak soluyor. Önceden strese girdiğinde bunu yapıyordu ama bu kadar kötü durumda değildi. Sağlık sorunu yaşayıp kalp krizi vs. aniden ölmesinden korkuyorum. Korkunun kaynağı biz değiliz bizden korkmuyor fakat yine de bu söylediğim sebepten yanına yaklaşmaya korkuyoruz.

Veterinere de götüremiyoruz çünkü yolculuklardan da çok korkuyor. Yolda aynı şey olmasından korkuyoruz. Bu sabah yatağımın altına sıkıştırmış kendini, onun çırpınış sesleriyle uyandım. Yatağın altı çok dar olduğundan girmiş ama bir daha çıkamamış, çıkmak için debeleniyordu. Yatağı sırtlayıp çıkmasını sağladım ama bu durum onu daha da beter yaptı. Hayvanın gözleri kırmızımsı kahverengi biçimde akıyor ve damlıyor. Gördüğümde kan sanıp çok korktum. Oyuncaklarını ve onu ait olan şeyleri göstermeme rağmen sakinleşmiyor hep aynı tempoda nefes alıp veriyor ve titriyor. Veterinere de götüremiyorum elim kolum bağlı bana bir tavsiye verin ne yapabilirim?
 
sevdiği yiyecekleri ona vererek rahatlamasını sağlayabilirsiniz yada önceki evinizde oluşturduğunuz ortamı taklit edebilirseniz düzelir umarım yiyip içmesinde problem yoksa eğer yine de veterinere götürmeye çalışın
 

Geri
Yukarı