Ev depreme dayanıklı mıdır?

ArkaPlaka

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, biz istanbul Sultangazi ilçesinde, Yunus Emre mahallesinde yaşıyoruz. Malumunuz 6,2'lik bir deprem oldu. Ben evde değildim, dışarıda yakalandım. Annemle kardeşim evde yakalandı. Annemin anlattığına göre televizyon komidininin üstündeki çerçeve fotoğraf bile devrilmemiş.

Sitede:
  • 80 cm çapta iksa sistemleri ve temelaltı fore kazık.
  • Tahminen C25-C35 arası beton türü.
  • Ankraj ve kazık imalatları.
Çalışmalarını buldum araştırarak. Binamız depreme dayanıklı mı? Bu konularda bilgi sahibi olanlar yazabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2017 yapımı bina.
Yeni bir binaymış. 2018'den sonra yapılsaydı daha iyi olurdu yönetmeliğe göre yapılacağından ancak ona uyan binaların KİPTAŞ, TOKİ gibi konut yapan firmalar haricinde olan olduğunu düşünmüyorum. Tünel Kalıp sistemiyle yapıldıysa o da bir avantaj.

1749060658849.png
Bu arada, Tünel kalıp sistemi solda gördüğün sistemdir. @ArkaPlaka

Yeni bir binaymış. 2018'den sonra yapılsaydı daha iyi olurdu yönetmeliğe göre yapılacağından ancak ona uyan binaların KİPTAŞ, TOKİ gibi konut yapan firmalar haricinde olan olduğunu düşünmüyorum. Tünel Kalıp sistemiyle yapıldıysa o da bir avantaj.

Eki Görüntüle 2505380Bu arada, Tünel kalıp sistemi solda gördüğün sistemdir. @ArkaPlaka

Bildiğim kadarıyla tünel kalıp sistemi yok. Fakat site binaları uzun olduğu için yapılmış olabilir ama bildiğim kadarıyla yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı