TOKİ depreme dayanıklı mı?

Bak dostum bende TOKİ'de oturuyorum. İstanbul tuzladayım, depremde en çok etkilenecek yerlerden biri. İnan ki burada ki TOKİ'leri görsen dışarıdan dökülüyor çok kötü durumda gibi. Ama betonu ciddi anlamda çok çok sağlam. Biz evin bazı yerlerine tadilat yaptırdık, banyo ve koridorda delinmesi gereken yerler vardı ve ustalar delemedi duvarı o kadar sağlam. Aynı zamanda duvarları perde duvar şeklinde yaptıkları için bina depremlerde esner ve en az hasarı alır. Ayrıca temelide sağlamdır bir de kayalık yerlere inşa edildiğini düşünürsek korkmana gerek yok. Artçı depremlerinde binayı yorduğunu vs. sanmıyorum. Ve yakın zamanda olan k. Maraş depreminde biliyorsun 10 ili vurdu, 10 ildeki toplam TOKİ sayısı 130.700 civarı ve 1 tane bile TOKİ binası yıkılmadı. Aynı şekilde Van depreminde de. Yani korkmana gerek yok.

Hocam TOKİ evlerinin fiyatları nasıl TOKİ'den 3+1 bir ev arıyoruzda nereden alıcagımızı bilmiyoruz ve fiyatlardan haberimiz yok yardım eder misin?

Merhaba Elazığ'da yaşıyoruz ve son zamanlarda deprem derdiyle uğraşıyoruz. Başta depremden ölen kardeşlerimizin yakınlarına baş sağlığı enkaz altındaki insanların da minimum kayıpla çıkmasını diliyorum. Konumuza gelirsek evimiz 2020 Elazığ depremi sonrası inşa edilmiş deprem konutu. 1 yıldır oturuyoruz. Bu zamana kadar orta dereceli depremler oldu genel olarak (4-5 büyüklüğünde).son 2 7.5 civarındaki iki depremde evimiz çok sallandı (son kattayız) fakat evde çatlak falan yok. Sorum şu bina yorulmuş mudur? Yine büyük bir deprem olsa yıkılma ihtimali var mıdır? Dışarısı soğuk gidecek çok yerimiz yok o yüzden evde kalmak zorundayız.
Özür dilerim de gram dayanıklı değil Maras depremini yaşadım ve tokileri hemen teslim etmek için bir gün kuruması gereken betonu 2-3 sonra üzerinde işlem yapıyorlar şimdi yapılan tokilerin çoğu sağlam değil deprem olduktan sonra zemine falan bakmaksızın hemen teslim etme odağındalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı