Ev hanımı açık lise okursa ne olur?

Adolph Charles

Decapat
Katılım
15 Eylül 2021
Mesajlar
79
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Annem 45 yaşında. Açık lise okuması için ne gerekli ve kaç yılda bitirebilir? Neye çalışması lazım? Kaç puan alması lazım? Normal okul gibi mi? Evde açık lise olarak okursa nasıl sınavlara girer? Şimdiden herkesten teşekkür ederim. Boş yorumlarınızı da görmezden gelip bildireceğim.
Konu güncel ama yorum neden yok?
 
Son düzenleme:
Açık lise okuyarak daha düzgün bir iş bulan tanıdıklarım var.
Bence sizinki de başarabilir.
Detayları bilmiyorum.
 
Senede 3 defa sınavlara girip 170 kredi alması gerekli, bu da zor değil. Sadece senedee 3 defa sınava girip o sınavlara çalışacak, test oluyor ve 20/9 yapması yeterli oluyor. Açık lisede sene yok dönem var normal olarak 8 dönem, ama 18 yaş üstü biraz daha az okuyabiliyordu sanırım.
Halk eğitime gidip kaydını verecek, sınav ücretleri yatırılacak.

Daha detaylı bilgiyi hocalarım.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE @Vavien. Verebilir.
 
Açık lise okuması için ne gerekli?
Ortaokul mezunu olması yeterlidir. Ortaokul mezunu olan her birey açık lise okuyabilir. Gerekli kayıt belgelerini alıp halk eğitim merkezine gitmeli ancak açık lise yeni kayıtlar bitti. Yeni yıl kayıt döneminde geçiş yapabilir, o da Eylül ayında olur.

kaç yılda bitirebilir?
18 yaş ve üstü öğrencilerin zorunlu dönem sayıları 5'e indirildi. Her sınavdan 35 kredi alması durumunda 2 2.5 sene gibi bir sürede bitirilebilir. 170 kredi mezuniyeti, ortak dersin kalmaması ve 8 dönem okuma zorunluluğu var, dönem sayısı 18 yaş ve üstü öğrenciler için 5'dir.

Kaç puan alması lazım?
Ders başı 45 alması yeterlidir. 170 krediye ulaştığında da mezun olur, zorunlu dönem sayısı bitmişse ve ortak dersi kalmamışsa tabii ki.

Normal okul gibi mi?
Normal okul zaten. Açık lisede sadece sınavdan sınava gidiyorsun, dersi de kendin çalışıyorsun.

Evde açık lise olarak okursa nasıl sınavlara girer?
Devlet sınav günü bir okul veriyordu, sınava giriş belgesini çıkartan herkes tanımlanan okullarda sınavlara giriyordu. Sınav bayağıdır online yapılıyor, muhtemelen E-Sınav merkezinde yapılır açık lise sınavı da. Onun duyurusu yapılır zaten. Buradan da konu açarsanız bilgilendirmesini geçeriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı