Ev için uygun amfi tavsiyesi

hunter_03

Decapat
Daha fazla  
Selamlar herkese. Evde elektro gitar çalmaya çalışıyorum bir süredir. Sıkıntım şu: Evde kullandığımda komşuları rahatsız etmeyecek yani ses seviyesi çok yüksek olmayan ama kaliteli bir amfiye ihtiyacım var. Ayrıca üzerinde ses ayarı yapabilmek için fazlaca kontrol butonu olmalı. Ev ortamına uygun olması açısından maksimum 15 Watt'lık bir şey düşünüyorum, 10 Watt'da işimi görür. Dediğim gibi önemsediğim şey sesin kalitesi, yüksekliği değil.

Bütçe nedir, ikinci el uygun mudur?

Aslında her amfi eve uygun, sonuçta sesi istediğin gibi ayarlayabilirsin. (Lambalılar dışında, onlardan tam performans alabilmek için sesi en sona getirmen lazım çünkü.)

Bütçeniz muhteşem diyebilirim, şunları alabilirsiniz:

Hep devasa şeyler, biliyorum. Sesini kısarak kullanırsınz artık :), geleceğe iyi bir yatırım olur bu amfiler. Birisinde ufak bir sorun varmış, onu göz önünde bulundurun.

2.el olarak bu seçenekler uygun. Bir de sıfır olarak ne alabilirim tavsiyeniz var mı acaba? blackstar id core 10 veya roland cube 10gx nasıldır?

Bahsettiğiniz amfiler için 1.600 TL çok fazla. Bu bütçede sıfır olarak bu amfiyi tek geçerim.
Bütçeyi ufak bir miktar aşıyor ama oldukça kalitelidir.

Bunu da düşüneyim. Hocam ev için 15 Watt'ın üzerinde almayın diyenler var. Yani bütün mahalle inlesin istemiyorum, bu konuda 20 veya 30 Watt'lık amfiler beni üzmez değil mi?

Üzmez, dediğim gibi sesi çok açmazsınız olur biter. Ona bakılacak olsa 5-10 W'lık amfilere kadar bile inilebilir. Bende MG15CFR var, 15 W. Drive'da sesi 3 kademe açsam ev inliyor.

İşte hocam 15'lik amfide bile 3. kademede ev inliyorsa 30'luk amfide sesi 1. kademenin 10'da 1i kadar açmam gerekmez mi? Bu da aşırı ince ayar gerektirir kanımca.

Öyle orantı yapmak doğru değil, demin ben de abarttım biraz. O bahsettiğim olay gain ayarı 9 iken oluyordu, belirteyim. Zaten bu amfilerin hoparlörü daha büyük olduğu için daha az gain ile yeterli sertlikte ton elde edebilirsiniz.

İçiniz rahat etmezse, 15 W'lık bir amfi de önerebilirim. Ya da o sıfır olanı alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı