Ev interneti önerisi

Türk Telekom mu yavaş? Burada ben infilak ettim yeminle. Altyapısına göre değişir o yavaşlık. Hangi firmaya geçerse geçsin aynı hizmeti alır.
Ben Türk Telekom GPON altyapısını kullanıyorum bu hızı alıyorum. Başkası VDSL alıyordur 100Mbps üstünü alamayabilir.
Eki Görüntüle 1971491

Paketinize ne kadar ödüyorsunuz.

Paketinize ne kadar ödüyorsunuz.
404TL ödüyorum 24 ay taahhütlü olarak. İçinde VoIP ev telefonu da dahil.
Edit: 2006'dan beri Türk Telekom (TTNet) müşterisiyim asla da çıkmadım. Yıllardır yaşadığım evimde Türk Telekom'un ADSL, VDSL ve GPON altyapısını da deneyimledim ve kullandım.

Bende Türk Telekom kullandım. Altyapım o dönem 16 destekliyordu. 16 Mbps'lik paket aldık aylık 80 TL artı modem. Ne modeminden memnun kaldım ne de verdikleri hizmetten. 16 Mbps'lik internet eve 5 Mbps gelir mi ya. Aradık TT'yi sorunu bulamadılar. Anlaşmam bitince TurkNet'e geçtim oradan da DSL sorunları yaşadığım için Millenicom'a geçtim hala da Millenicom kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.

Ya benim sorunum altyapıyla ilgili değildi. Benim sorunum ISS'lerin doğru düzgün hizmet verememesiydi. Konuma bağlı olarak ISS'lerin performansı da değişiyor bu yüzden çevrenizde hangi ISS kullanılıyorsa onu kullanmanızı tavsiye ederim.

Ya benim sorunum altyapıyla ilgili değildi. Benim sorunum ISS'lerin doğru düzgün hizmet verememesiydi. Konuma bağlı olarak ISS'lerin performansı da değişiyor bu yüzden çevrenizde hangi ISS kullanılıyorsa onu kullanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bende Türk Telekom kullandım. Altyapım o dönem 16 destekliyordu. 16 Mbps'lik paket aldık aylık 80 TL artı modem. Ne modeminden memnun kaldım ne de verdikleri hizmetten. 16 Mbps'lik internet eve 5 Mbps gelir mi ya. Aradık TT'yi sorunu bulamadılar. Anlaşmam bitince TurkNet'e geçtim oradan da DSL sorunları yaşadığım için Millenicom'a geçtim hala da Millenicom kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.
Aslında doğruyu söylemek gerekirse her şey altyapı da bitiyor. Firmaların hepsi Türk Telekom'un PoP noktalarını kullanıyor. ADSL ve VDSL altyapıda ben şahsen Türk Telekom'u önermiyorum pahalı ve taahhütlü olduğu için. Ancak Türk Telekom'un fiyatı makulse o zaman tercih edilebilir. İş GPON altyapıya geçince tamamen değişiyor o zaman Türk Telekom'u tercih etmek daha mantıklı oluyor. Türk Telekom'un verdiği modem ve router'lar idaretenlik oldukları için sizin alacağınız modem ya da router'ı takmak daha doğru olur o zaman daha iyi sonuç alırsınız altyapınızdan.
Türk Telekom'dan ben 1GBPS internet kullanıyorum bana TT ekipleri Vestel'in 100mbps destekli router'ını veriyor. Sonra diyor ki sizin hattınız 1GBPS desteklemiyor. Ben de onun yerine gözleri önünde Asus RT-AX86U router'ımı taktım sorunu da çözmüş oldum. Ne cihazı aldılar ne de şikayet oluşturdu ekipleri. Umarım anlatabilmişimdir cihazların ne kadar dandik olduklarını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı