Ev interneti taşıma önerisi

Prosper Blade

Kilopat
Millenicomdayım şu anda 3 ay bitmek üzere Türk Telekom ile TurkNet fiyatları aynı VDSL kullanıcıyım nakil, taşıma yapmak istiyorum fakat ping problemi var internet hızında sıkıntı yok taşıma yaparken kablo sinyal kontrolü isteyebilir miyim veya yeni kablo? Ve Low latency FastPath profili nedir?

Millenicomdayım şu anda 3 ay bitmek üzere Türk Telekom ile TurkNet fiyatları aynı VDSL kullanıcıyım nakil, taşıma yapmak istiyorum fakat ping problemi var internet hızında sıkıntı yok taşıma yaparken kablo sinyal kontrolü isteyebilir miyim veya yeni kablo? Ve Low latency FastPath profili nedir?
Taahhüt bitiminize yakın, geçmek istediğiniz firmayı ararsanız ve halihazırda bitecek bir aboneliğiniz olduğunu söylerseniz, gerekli işlemleri onlar yapar. Kesintisiz sayılır bir geçiş olur ve yeni firmadan gelecek modem kullanıcı adı şifreyi modem arayüzünden girerek yeni internetinizi kullanmaya başlarsınız. Ve bu süreçte evinize kimse gelmeyeceğinden sinyal kontrolü yaptıramazsınız. Eğer şuanki internetin bitip kapanmasını beklerseniz yada arayıp kendiniz iptal ederseniz, portunuz kapanmış olur. Port kapanırsa yeni abonelikte kurulum ve aktivasyon gerekir ve kurulum ücreti çıkar. O zaman evinize ekip gelir, kurulum ücreti ödersiniz, o yüzden dikkat edin. Servis sağlayıcılar iç hat değişimi yapmaz -belki ücretiyle yapan telekom ekipleri olabilir- kendiniz isterseniz bir cat6 kablo alıp, ankastre kutunuzdan modeme kadar bir kablo çekebilirsiniz. Hattınızı iyileştirmek için başka da yapılacak bir şey yok.

Low Latency Fastpath protokolü:

Low latency fastpath, DSL hat profillerinden biridir. Normal “interleaved” profile göre hata düzeltmesi azaltılır, böylece ping daha düşük olur. Tam fastpath kadar savunmasız değildir, biraz hata toleransı bırakır. Yani özetle: interleaved = daha stabil ama yüksek ping, fastpath = en düşük ping ama hat temiz olmalı, low latency fastpath = ikisinin ortası, oyun için ideal.
-ChatGPT

Yani paketler modemde daha az bekleme yaparak düşük bir filtreden geçirilerek yollanır, bu pingi düşürken yer yer paket bütünlüğünün bozulmasından kaynakli packet loss hatalarınada sebep olabilir

Taahhüt bitiminize yakın, geçmek istediğiniz firmayı ararsanız ve halihazırda bitecek bir aboneliğiniz olduğunu söylerseniz, gerekli işlemleri onlar yapar. Kesintisiz sayılır bir geçiş olur ve yeni firmadan gelecek modem kullanıcı adı şifreyi modem arayüzünden girerek yeni internetinizi kullanmaya başlarsınız. Ve bu süreçte evinize kimse gelmeyeceğinden sinyal kontrolü yaptıramazsınız. Eğer şu anki internetin bitip kapanmasını beklerseniz ya da arayıp kendiniz iptal ederseniz, portunuz kapanmış olur. Port kapanırsa yeni abonelikte kurulum ve aktivasyon gerekir ve kurulum ücreti çıkar. O zaman evinize ekip gelir, kurulum ücreti ödersiniz, o yüzden dikkat edin. Servis sağlayıcılar iç hat değişimi yapmaz -belki ücretiyle yapan Telekom ekipleri olabilir- kendiniz isterseniz bir CAT6 kablo alıp, ankastre kutunuzdan modeme kadar bir kablo çekebilirsiniz. Hattınızı iyileştirmek için başka da yapılacak bir şey yok.

Low latency FastPath protokolü:

-ChatGPT

Yani paketler modemde daha az bekleme yaparak düşük bir filtreden geçirilerek yollanır, bu pingi düşürken yer yer paket bütünlüğünün bozulmasından kaynakli packet loss hatalarınada sebep olabilir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Transfer işleminde fiyat yüksek olduğu için yeni başvuru yaptım. Ücretsiz fakat Türk Telekom'un dış hat kablosu ankastreden evime direkt modeme kadar geliyor modemin orada telefon kablosu ile bağlayıp modeme takıyorum direkt CAT 6 ile ankastreden binaya çekmek mantıklı mı yoksa TT'nin dış hat kablosuns RJ11 çakıp kullanabilir miyiz?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Transfer işleminde fiyat yüksek olduğu için yeni başvuru yaptım. Ücretsiz fakat Türk Telekom'un dış hat kablosu ankastreden evime direkt modeme kadar geliyor modemin orada telefon kablosu ile bağlayıp modeme takıyorum direkt CAT 6 ile ankastreden binaya çekmek mantıklı mı yoksa TT'nin dış hat kablosuns RJ11 çakıp kullanabilir miyiz?
TT'nin dış hat kablosu, ankastreye uğramadan daha geriden (saha dolabı gibi vs) bir yerden direkt mi geliyor demek istediniz, akastreden eve kadarki kısma mı TT dış hat dediniz anlamadım tam olarak. Binada oturuyorsanız, her binanın girişinde bir ankastre olur. Eğer müstakil ev için konuşuyorsak, sokakta bir duvarda, bir direk tepesinde bir çok evin oraya kadarki hattını kendi çekip tek tek bağlandığı ankastre kutuları olur saha dolaplarından uzatılmış. Modemden ne kadar geriye gidebilir ve o kadar kısmı tek parça yeni bir cat 6 kablo ile yenileyebilirseniz, o kadar iyi bir sonuç elde edersiniz. Gidebileceğiniz en geri nokta TT'nin koyduğu ankastre kutusu olur.

TT'nin dış hat kablosu, ankastreye uğramadan daha geriden (saha dolabı gibi vs) bir yerden direkt mi geliyor demek istediniz, akastreden eve kadarki kısma mı TT dış hat dediniz anlamadım tam olarak. Binada oturuyorsanız, her binanın girişinde bir ankastre olur. Eğer müstakil ev için konuşuyorsak, sokakta bir duvarda, bir direk tepesinde birçok evin oraya kadarki hattını kendi çekip tek tek bağlandığı ankastre kutuları olur saha dolaplarından uzatılmış. Modemden ne kadar geriye gidebilir ve o kadar kısmı tek parça yeni bir CAT 6 kablo ile yenileyebilirseniz, o kadar iyi bir sonuç elde edersiniz. Gidebileceğiniz en geri nokta TT'nin koyduğu ankastre kutusu olur.

Şöyle söyleyeyim müstakil evdeyim dışarıda duvara sabitli krem rengi bir kutu var oradan eve gelen kablo TT'nin dış hat kablosu içerisinde kırmızı siyah mavi beyaz olan bir kablo modeme kadar geliyor telefon kablosu ile bağlayıp modeme takıyorum yani kısacası evin içine kadar geliyor telefon kablosu ile birleştirmektense direkt ucuna RJ11 jak çakıp modeme taksam daha sağlıklı olmaz mı?

Şöyle söyleyeyim müstakil evdeyim dışarıda duvara sabitli krem rengi bir kutu var oradan eve gelen kablo TT'nin dış hat kablosu içerisinde kırmızı siyah mavi beyaz olan bir kablo modeme kadar geliyor telefon kablosu ile bağlayıp modeme takıyorum yani kısacası evin içine kadar geliyor telefon kablosu ile birleştirmektense direkt ucuna RJ11 jak çakıp modeme taksam daha sağlıklı olmaz mı?
Olur olmasına ama o zaman kabloyu yenileme isteğinizi anlayamam. Çünkü eğer bir sorun varsa TT'nin dış hat kablosu dediğiniz kısımda da olabilir. Tarifinize göre o kabloda bir nevi bir cat kablo. Eğer komşularınızda kötü değerler aldığınızı düşünüyorsanız TT dış hat kablosu dediğiniz kabloda farklı iki renk tele geçmeyi deneyebilirsiniz kablo değiştirmeden önce. Rj11 telefon kabloları genelde ince telli kıl kablo olur. Rj11 jacklarda bu kabloya göre üretilir ki, sizin TT dış hat kablosunun telleri jacka girmeyebilir. Elinizde malzeme varsa ve çakabiliyorsanız dediğiniz gibi de kullanılabilir. Ben genelde dışarıdan gelen kablo sonuna sıva üstü-altı rj11 telefon prizi koyar öyle sonlandırırım. Ordan rj11 telefon kablosu ile bağlarım, hemde ana kablo sabit kalır yıpranmaz.

Olur olmasına ama o zaman kabloyu yenileme isteğinizi anlayamam. Çünkü eğer bir sorun varsa TT'nin dış hat kablosu dediğiniz kısımda da olabilir. Tarifinize göre o kabloda bir nevi bir CAT kablo. Eğer komşularınızda kötü değerler aldığınızı düşünüyorsanız TT dış hat kablosu dediğiniz kabloda farklı iki renk tele geçmeyi deneyebilirsiniz kablo değiştirmeden önce. RJ11 telefon kabloları genelde ince telli kıl kablo olur. RJ11 jacklarda bu kabloya göre üretilir ki, sizin TT dış hat kablosunun telleri jacka girmeyebilir. Elinizde malzeme varsa ve çakabiliyorsanız dediğiniz gibi de kullanılabilir. Ben genelde dışarıdan gelen kablo sonuna sıva üstü-altı RJ11 telefon prizi koyar öyle sonlandırırım. Oradan RJ11 telefon kablosu ile bağlarım, hem de ana kablo sabit kalır yıpranmaz.

RJ11 çakmayı deneyeceğim çakabilirsem kullanırım TT ekibi sağlam olmayabilir dedi bantlayıp gitti ve sormak istediğim bir soru var modemim kenetic SNR margin değerini buradan ayarlayabiliyorum oto bırakınca 8 veriyor ama hızım kısıtlanıyor normal olarak 0 yapınca alabileceğim ve atanabilecek hız değerim artıyor kopma vs yaşamıyorum.

RJ11 çakmayı deneyeceğim çakabilirsem kullanırım TT ekibi sağlam olmayabilir dedi bantlayıp gitti ve sormak istediğim bir soru var modemim kenetic SNR margin değerini buradan ayarlayabiliyorum oto bırakınca 8 veriyor ama hızım kısıtlanıyor normal olarak 0 yapınca alabileceğim ve atanabilecek hız değerim artıyor kopma vs yaşamıyorum.
Evet Keenetic’te SNR margin’i manuel ayarlayınca hız değişiyor. Oto 8 dB güvenlik payı bırakıyor, o yüzden hız biraz düşüyor. 0’a çekince hat kaldırıyorsa doğal olarak daha yüksek hız alıyorsunuz. Kopma, CRC hatası vs. yaşamıyorsanız 0’da kullanmanızda sorun yok. Sadece bazen gün içinde hat gürültüsü artarsa kopma olabilir. O zaman da 3–6 dB gibi ara değerlerde deneme yapabilirsiniz.

Evet Keenetic'te SNR Margin'i manuel ayarlayınca hız değişiyor. Oto 8 dB güvenlik payı bırakıyor, o yüzden hız biraz düşüyor. 0'a çekince hat kaldırıyorsa doğal olarak daha yüksek hız alıyorsunuz. Kopma, CRC hatası vs. yaşamıyorsanız 0'da kullanmanızda sorun yok. Sadece bazen gün içinde hat gürültüsü artarsa kopma olabilir. O zaman da 3–6 dB gibi ara değerlerde deneme yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam.

Olur olmasına ama o zaman kabloyu yenileme isteğinizi anlayamam. Çünkü eğer bir sorun varsa TT'nin dış hat kablosu dediğiniz kısımda da olabilir. Tarifinize göre o kabloda bir nevi bir CAT kablo. Eğer komşularınızda kötü değerler aldığınızı düşünüyorsanız TT dış hat kablosu dediğiniz kabloda farklı iki renk tele geçmeyi deneyebilirsiniz kablo değiştirmeden önce. RJ11 telefon kabloları genelde ince telli kıl kablo olur. RJ11 jacklarda bu kabloya göre üretilir ki, sizin TT dış hat kablosunun telleri jacka girmeyebilir. Elinizde malzeme varsa ve çakabiliyorsanız dediğiniz gibi de kullanılabilir. Ben genelde dışarıdan gelen kablo sonuna sıva üstü-altı RJ11 telefon prizi koyar öyle sonlandırırım. Oradan RJ11 telefon kablosu ile bağlarım, hem de ana kablo sabit kalır yıpranmaz.

RJ11 ucunu zorda olsa çaktım galiba şu anda sinyal var download hızım 1MB yükseldi başka bir farklılık gözükmüyor.

Evet Keenetic'te SNR Margin'i manuel ayarlayınca hız değişiyor. Oto 8 dB güvenlik payı bırakıyor, o yüzden hız biraz düşüyor. 0'a çekince hat kaldırıyorsa doğal olarak daha yüksek hız alıyorsunuz. Kopma, CRC hatası vs. yaşamıyorsanız 0'da kullanmanızda sorun yok. Sadece bazen gün içinde hat gürültüsü artarsa kopma olabilir. O zaman da 3–6 dB gibi ara değerlerde deneme yapabilirsiniz.

@Rediron RJ11 jakı çıkardım yak1 konnektör ile bağladım fakat konnektöre fazla baskı yaptım ezildi biraz kırılır gibi oldu fakat bağlantı var sorum yok bu arada SNR margini 0 yaptığım için mi RJ11 taktığım için mi çok fazla CRC hatası aldım.

Dosya Ekleri

• 17559690572189111233888037558179.jpg
    17559690572189111233888037558179.jpg
    80,4 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam.

RJ11 ucunu zorda olsa çaktım galiba şu anda sinyal var download hızım 1MB yükseldi başka bir farklılık gözükmüyor.

@Rediron RJ11 jakı çıkardım yak1 konnektör ile bağladım fakat konnektöre fazla baskı yaptım ezildi biraz kırılır gibi oldu fakat bağlantı var sorum yok bu arada SNR margini 0 yaptığım için mi RJ11 taktığım için mi çok fazla CRC hatası aldım.
Margini sıfır yaptığınız için muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı